A Steam továbbra is rekordokat döntöget: A Valve platformja átlépte a 27 millió egyidejű játékos számát

A Steam számai 2021 folyamán tovább emelkedtek, és meghaladták a világjárvány eddigi legmagasabb csúcsát

 

 

A Valve játékplatformja néhány napja mutatta be hagyományos Steam Autumn Sale-jét, ahol olyan címeket találhatunk, mint a Star Wars Jedi: Fallen Order vagy a Red Dead Redemption 2 hatalmas kedvezményekkel. A Steam kiárusítások egyike azon számos gyakorlatnak, amelyet a platformnak sikerült népszerűsítenie, és amelyeknek köszönhetően egyre meglepőbb felhasználói számokat tudott learatni.

Tavaly 2020-ban a Steam a világjárvány legnehezebb hónapjaiban hatalmas mértékben növelte a felhasználók számát, ami összhangban volt a globális egészségügyi válságból adódó helyzettel, ahol a társadalmi távolságtartás és a különböző megszorítások miatt sok játékos a platformon való aktívabb szereplésre kényszerült.

Azonban messze nem egyszeri eseményről van szó, a Valve platformja által regisztrált számok tovább emelkedtek a rekordot jelentő 2021-es évben. Az év a 2020-as számadatok meghaladásával indult, több mint 25 millió egyidejű játékossal. Még a végéhez közeledő 2021-ben is sikerült meghaladni a 27 millió egyidejű játékos számát.

Ezek olyan rekordszámok, amelyekben a lista főszereplői az elmúlt 24 órában, néhányan veterán játék közül kerültek ki. A klasszikus Counter-Strike: Global Offensive és a Valve népszerű MOBA-ja, a DOTA 2 foglalja el az első helyeket, őket követi a PlayerUnknown’s Battlegrounds, az Apex Legends és a New World. A Valve továbbra is több játékost kíván meghódítani új kézikonzoljával, a Steam Deckkel, amely 2022 februárjában kerül piacra.

Forrás: generacionxbox

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu