Xbox Series: a kép/videórögzítés jövőre javulni fog

Állítólag az Xbox Series S volt a Black Friday (mármint az igazi, november utolsó pénteke, nem pedig a magyar megtévesztő minden második héten…) során a legkelendőbb konzol.

 

De kezdjük azzal, amit az Iron Lords podcaston mondott Jason Ronald, az Xbox programmenedzsment-igazgatója. Szerinte a Game DVR egy fejlődésre szoruló terület. Ez alatt a videók és a képek rögzítésére kell gondolni. Ronald úgy látja, hogy az Xbox Series első éve során ezen a téren többet kellett volna összehoznijuk, mint ami valóban összejött. Hallják a visszajelzéseket, és változtattak pár dolgon, így például stabilabb lett, a felvételek minősége pedig javult, de ettől függetlenül tudja: van még hová fejlődniük.

Ronald szerint a Game DVR prioritás most az Xbox csapatának, és emiatt itt lesznek is kísérletezgetések. Azt javasolja, hogy ha nem vagyunk insiderek (az új funkciók bétatesztelői, hogy magyar definícióval éljünk), akkor legyünk azok, mert így a nyilvános rajt előtt ki lehet az új funkciókat próbálni, és a Microsoft a visszajelzésekből érzékelheti, hogy hol ütötték meg a mércét, és hol van még lemaradásuk. Értették az adást, és tudják, hogy a kép- és videólopásban még nincs előkelő helyen az Xbox Series páros.

A PlayStation Platinum trófeáival kapcsolatban is kapott Ronald egy kérdést: lesz-e Xboxos változat a „maximum” achievementekből? Ezzel kapcsolatban is hallották a visszajelzéseket a redmondiak. Érdekesnek tekinti a témát már csak amiatt is, mert mindenki eltérő módon játszik a játékokkal. Arra gondolnak, hogy miképp jutalmazhatják a játékosokat az általuk kitűzött játékstílusért, és hogy mikkel játsszanak. Vannak, akik csak a többjátékos módozatokat nyúzzák, és náluk az a kérdés, hogy miként lehet őket megjutalmazni, vagy az előremenetelüket megmutatni?

Mások pedig sok, eltérő alkotással foglalkoznak: az ő befektetésüket miként tarthatja a Microsoft tiszteletben? Sok maximalista van (Ronald is ennek tekinti magát), aki mindent teljesíteni akar az adott játékban. Ez a két aspektus pedig egy egyensúlyt igényel, és ezzel kapcsolatban vannak visszajelzéseik. Nincsen most bejelentése a témában, de ez is gyakran megfordul a fejükben. Úgyhogy itt is lesznek fejlemények.

A Business Insider írt az Adobe Digital Economy Index jelentéséről. Ez egy billiónyi (10^12) értékesítést elemzett a bolti eladásokból, több mint ezer üzletet kikérdezve. Fix, konkrét számokkal az Adobe sem rendelkezett (az Egyesült Királyságból van csak ilyen Black Friday eladási statisztika komoly, tanúsítható számokkal: ott a Nintendo Switch nyert), de szerintük az Xbox Series S fogyott a legjobban a világon, de nem mindenütt. Végülis olcsó, streamelni is lehet rá, de 4K-t nem tud…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu