Bobby Kotick kirúgását követelik a Coca-Cola igazgatótanácsából az Activision Blizzard-vádak után

Az Activision Blizzard-vezérigazgató távozását követelő felhívások halmozódnak, most az üdítőital-gyártó cég igazgatótanácsában betöltött szerepe vált kérdésessé.

 

 

Bobby Kotick jövője az Activision Blizzard vezérigazgatójaként kétségesebb, mint valaha, de a videójáték-vállalat vezetése körüli folyamatos viták kezdik megkérdőjelezni más vállalatokban való részvételét is, például a Coca-Cola Company esetében, ahol egy konzervatív amerikai részvényesi csoport a távozását követeli.

„A munkahelyi szexuális zaklatás elfogadhatatlan. A szexuális zaklatást nem támogatja semmilyen választói csoport, kivéve talán az egymást fedező vállalati vezetők körében”

– írja a National Legal and Policy Center a Coca-Cola elnök-vezérigazgatójának, James Quincey-nek címzett levelében, emlékeztetve az Activision Blizzarddal kapcsolatos összes szexuális zaklatási vádra, amely jelenleg a cég vezérigazgatóját érinti. „A legjobb esetben is [Bobby Koticknak] komoly problémái vannak a saját cégén belül, amelyek teljes figyelmet igényelnek. Legrosszabb esetben részben, ha nem is teljes mértékben, de ő a hibás az Activision Blizzardnál a hivatali ideje alatt kialakult munkakörnyezetért.”

A testület arra használja ki a 2012-ben csatlakozott Bobby Koticknak a Coca-Cola Company igazgatótanácsában töltött idejét, hogy emlékeztessen arra: az üdítőital-gyártó cég kifejezetten tiltja a zaklatást, megfélemlítést, megtorlást, fenyegetést és kényszerítést számos tényező, köztük a nemi hovatartozás alapján.

James Quincey egyelőre nem válaszolt a levélre. Az Activision Blizzardnál Bobby Kottick jelenleg foggal-körömmel kapaszkodik a vezérigazgatói pozíciójába, és új intézkedések bevezetését dolgozik, hogy megnyugtassa a belső és külső tiltakozókat, és megválaszolja többek között a PlayStation, az Xbox és a Nintendo kritikáit.

Forrás: NLPC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu