Starfield: két nagy pillanatra utal Todd Howard [VIDEO]

Új fejlesztői naplót tett közzé a Bethesda Game Studios a 2022-es év egyik ígéretesnek nevezhető Starfield játékából (igaz, jövőre egy tonna megjelenés lesz, miután idénről sok cím átcsúszott!).

 

Howard, a játék rendezője mellett Angela Browder, a Bethesda Game Studios (innentől rövidítjük: BGS) stúdióvezetője, illetve Matt Carofano, a művészeti rendező beszélgetett a Starfieldről. Howard a The Elder Scrolls III: Morrowindet említette meg: amikor azt fejlesztették, megnézték, mit csinálhatnak utána, illetve milyen világokba mehetne el a BGS. A listájuk csúcsán a Fallout volt, de akkor még nem volt lehetőségük rá, de a szerencséjüknek köszönhetően ez megvalósult. Ezután a sci-fi volt a második lehetőségük.

A Starfield központjában a felfedezés lesz, hasonlóan a BGS játékaihoz, de most másmilyen megközelítéssel élnek a fejlesztők a realisztikusabb, tudományilag földhöz ragadtabbnak is nevezhető környezet miatt. A The Elder Scrolls V: Skyrim egy epikus fantasy volt, ahhoz képest valószerűbb lesz ez a játék, mondja Carofano. Ezzel máshogy közelítik meg a fejlesztők is a játékukat, és erre akaszkodtak rá az új területek, a környezetek és a karakterek megteremtésekor. Browder hozzátette, hogy a valósabb atmoszféra miatt sok ember van a csapatukban, akik bizonyos dolgokért odavannak (pl. robotika, mérnöki tudományok), és ezt az életnyi tudásukat fel lehet használni a játék fejlesztése során.

A Starfield (bár eltérő világbeli mechanizmusokkal bír) sokban hasonlítani fog a Skyrimhoz és annak elődeihez, így itt is belső nézetes játék lesz egy igazán interaktív világgal, és (Howardot idézve) rendelkezni fog nagyobb pillanatokkal is. Mindig vannak ilyen, kb. a világba kilépő pillanataik a játékaikban. A technológia mellett ők maguk is megváltoztak, és így a játék betöltése során a mi elvárásaink is módosultak. Az, hogy ezt újnak tudják generációról generációra érzékeltetni mindegyik játékban, Howard szerint kifejezetten különleges a BGS munkásságra vetítve. (Szerinte kettő ilyen lesz. Érdekes.)

A Starfield november 11-én érkezik Xbox Seriesre és PC-re, de az Xbox Game Passon, illetve az Xbox Cloud Gamingen is ott lesz, ahogy az mindegyik Xbox Game Studios-játék esetében elvárt.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu