A PlayStation már dolgozik az Xbox Game Pass PS4-es és PS5-ös alternatíváján

A „Spartacus” a PlayStation Plus-t és a PS Now-t egy új, háromszintű előfizetési rendszerbe olvasztja majd össze, ha elindítják a szolgáltatást.

 

 

A Sony aktívan dolgozik egy új előfizetéses PlayStation-szolgáltatás elindításán, hogy felvegye a versenyt az Xbox Game Pass-szal. A Bloomberg szerint a japán vállalat tavasszal egyesíti a PS Plus-t és a PlayStation Now-t egy új, a Microsoftéhoz hasonló, de attól több szempontból eltérő vállalkozásban, amely a klasszikus és modern játékok széles katalógusát teszi majd élvezhetővé.

A Spartacus várhatóan tavasszal érkezik

A Jason Schreier által megkérdezett források szerint a hardvergyártó elképzelése egy háromszintű előfizetési szolgáltatásról szól: az első a meglévő PS Plus-előnyöket tartalmazná, a második a PS4-, és esetleg a PS5-megjelenések hatalmas kollekcióját tenné elérhetővé, a harmadik és egyben utolsó szinten pedig a PSX, PS2, PS3 és akár a PSP klasszikusait is élvezhetnék az előfizetők.

 

Fedőneve: Spartacus

 

Az eddig megszerzett információkat illetően azonban még sok a kérdőjel: nem világos például, hogy a szolgáltatás mennyire lesz hasonló az Xbox Game Passhoz. Schreier kiemeli, hogy a PS érdekelt a Cloud Gaming fejlesztésében és hatékonyabb kiaknázásban, így várható, hogy a PlayStation Now ezen a téren is jobban megtérül majd. Szerencsére, ha forrásainak igaza van, nem kell túl sokat várnunk arra, hogy részletesen megismerjük a szolgáltatást: a Sony elképzelése szerint már tavasszal indulhat PS5-ön és talán PS4-en is. Egyelőre céges kódnévként Spartacusnak keresztelték el.

Az Xbox Game Pass négy évvel ezelőtti indulása óta rengeteg spekuláció látott napvilágot a PlayStation ellentámadásáról, de eddig nem született egyértelmű válasz. A cég két kapcsolódó projektje jelenleg a PS Plus, ahol a felhasználók havonta ingyenesen élvezhetik a játékok egy kis választékát; illetve a PS Now, amely jobban hasonlít Xbox Game Passhoz, de a felhős játékokra koncentrál, legalábbis a kezdeti szakaszban.

A 18 millió előfizetővel rendelkező Xbox Game Pass sikere – amely számot valószínűleg már túl is szárnyalta – azonban megváltoztathatta a Sony véleményét. Most már csak arra leszünk kíváncsiak, hogy a cégnek vajon milyen ambíciói vannak a Spartacussal kapcsolatban. A Sony Worldwide Studios korábbi főnöke, Shawn Layden ugyanis néhány hónapja megkérdőjelezte az Xbox Game Pass jövedelmezőségét, mondván, hogy 500 millió előfizetőre lenne szükség ahhoz, hogy a befektetés megtérüljön.

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu