A Sony bemutatta VR-prototípusát: nagy felbontás 8K-ban, rövidebb feldolgozási idővel [VIDEO]

TECH HÍREK – A Sony ajánlata leginkább a videójátékok világának rajongóit kápráztathatja el, de más területeken is hasznosan bizonyulhat.

 

 

A Sony már egy ideje készül új szintre emelni a VR-élményt. Ezt a szándékát már a PS VR második generációjának bemutatásakor láthattuk az év elején, ami alapján könnyen el tudjuk képzelni, hogy hová fejlődhet még ez a technológia. A vállalat azonban egy lépéssel tovább akar menni: a meglepetésszerűen megtartott „Sony Technology Day”-en, amely a vállalat e téren elért fejlődésének szentelt nap, egy új VR-eszköz prototípusát mutatták be.

A prototípus mindkét szemmel nézve 8K-s képeket vetít ki

A cég tech-fókuszú YouTube-fiókján közzétett videó bemutatja az eszköz minden előnyét, amely a korábban látottakat olyan új funkciókkal múlja felül, mint például nagy felbontású képek vetítése, amelyek két szemmel nézve elérik a 8K-t (4K csak az egyik szemmel). Ezt a több pixel miniatürizálásával, finomabb feldolgozással érik el, amihez a kulcsot a fejlett CMOS képérzékelők további tanulmányozása, valamint az OLED technológia által lehetővé tett képességek jelentették.

De ez még nem a vége a Sony VR újdonságainak, mivel a vállalat állítása szerint a feldolgozási idő és a késleltetés a több érzékelő integrálásával csökken. Összességében az eszközt használó személy a fejének mozgásával összhangban, valós időben élvezheti majd a nagy felbontású képeket, ami mind a játékok, mind más területek, például a vállalati munkák, az orvoslás vagy a mérnöki tevékenységek lehetőségeit is bővíti.

A Sony következő generációs VR-je mindenképpen látványosnak tűnik, de az már most látszik, hogy a második PS VR-re legalább jövő évig várnunk kell. Az azonban nem kétséges, hogy a cégnek nagy tervei vannak a VR-projektekkel, hiszen az év elején olyan szabadalmat nyújtott be, amely lehetővé tenné, hogy a nézők a virtuális valóságban játszott játékok közepette is interakcióba léphessenek a játékossal.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu