Az Epic App Store győzelme az Apple ellen várakozik

Az Apple nem hajt végre változtatásokat az App Store-ban, amíg az Epic Games-szel folytatott perben a fellebbezések le nem zárulnak

 

 

Miután az Apple 2020 augusztusában kitiltotta a Fortnite-ot az App Store-ból, most, hogy a per lezárult, újabb frissítés érkezett az Epic Games kontra Apple ügyben. Információk szerint az Apple nem hajlandó elvégezni a szükséges változtatásokat. Minden arról szól, hogy az Apple engedélyt kapott arra, hogy az Epic Games perét követően elhalassza az App Store-ban szükséges változtatásokat.

A változtatások között szerepel az a lehetőség, hogy a fejlesztők külső fizetési lehetőségeket is összekapcsolhassanak az Apple alkalmazásboltjával. Az  amerikai fellebbviteli bíróság szerdán felfüggesztette az Apple ellen hozott végzés végrehajtását. Ez a kereset arra kényszeríthette volna a vállalatot, hogy engedélyezze az App Store-on kívüli fizetési módokra mutató linkeket és gombokat.

Az Epic Games perének a bírósághoz történő fellebbezése azután történt, hogy Yvonne Gonzalez Rogers bírónő elutasította a vállalat kérését, hogy halasszák el a változtatások végrehajtását.

Az Apple azzal érvelt, hogy a változtatások végrehajtása „indokolatlanul bonyolult” lenne, és hónapokig tartana a peres ítéletekkel kapcsolatos mérnöki kérdések megoldása. Gyakorlatilag a dokumentumban rámutatnak, hogy bár az Az Apple nem sértett monopóliumellenes törvényeket az Epic Games ellen, de megsértette a kaliforniai „tisztességes versenyre” vonatkozó törvényeket.

A végzést szeptemberben adták ki, miután a Fortnite készítője, az Epic Games az év elején hosszas pert indított. Azt követelte, hogy az Apple engedélyezze a fejlesztőknek, hogy külső fizetési rendszerhez csatlakozzanak, kihagyva az Apple alkalmazáson belüli fizetési rendszerét, mivel az díjat számít fel. Az Apple ugyanis minden alkalmazáson belüli fizetésre 15-30%-os adót számít fel. Az Epic ezért perelt be 2020 augusztusában.

Bár az Apple-nek nem kell napokon belül elvégeznie a változtatásokat az App Store-ban, de a bírósági végzést be kell tartania, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kapcsolatba lépjenek a felhasználóikkal. Ez az új fejlesztő-felhasználó kommunikáció, amelyet az Apple-nek engedélyeznie kell, alternatív fizetési lehetőségeket kínál az alkalmazásokon kívül.

A fellebbviteli bíróság döntése – amely nagyrészt a Apple számára kedvező volt – azt jelenti, hogy az iPhone-gyártónak nem kell végrehajtania a változtatásokat. Ez lesz a helyzet, amíg a fellebbezés, amely akár két évig is eltarthat az Epic Games ítélete miatt, folyamatban van.

Forrás: unocero

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu