Mégsem szerepelhetsz a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben: a GSC, látva a játékosok felháborodását, visszakozott

A GSC Game World közleményt adott ki, amelyben jelezte, véget vet a blokklánc-technológia S.T.A.L.K.E.R. 2-be történő beépítését célzó tervének.

 

 

Talán még emlékeztek a tegnapi GSC – S.T.A.L.K.E.R. 2-témájú hírünkre. Ahogy írtuk, a cégek növekvő érdeklődése az NFT iránt több mint nyilvánvaló, olyan komoly tétekkel, mint a Ubisoft Quartz és első lépései a Ghost Recon: Breakpoint, vagy a Legacy, a Fable szerzőjének, Peter Molyneux-nak a játéka, amely már közel 50 millió eurót termelt anélkül, hogy még csak meg sem jelent volna.

A legutóbbi stúdió, amely megpróbált betörni erre az új és növekvő piacra, a GSC Game World volt, amely bejelentette, hogy egy ambiciózus projekt keretében blokklánc-technológiát vezetnek be a játékba, hogy a közösség „birtokolja a S.T.A.L.K.E.R. 2 egy darabját”. E cél elérése érdekében a stúdió „metahumánok” bevonását ígérte.

Az ezekbe az NFT-kbe való befektetést szolgáló aukciókat 2022 januárjára tervezték, azonban a közönség reakciója annyira negatív volt, hogy a stúdiónak mindössze egyetlen nap kellett ahhoz, hogy visszakozzon, és bejelentse: az S.T.A.L.K.E.R. 2 összes NFT-projektjét törölték. Tették ezt egy Twitter-nyilatkozattal a hivatalos fiókjukról.

„A rajongóink és játékosaink érdekei a GSC Game World számára a legfontosabbak.”

A GSC Game World üzenete közvetlenül a rajongóknak szólt, és utalt a hír alapján felmerült kommentekre. „Meghallgattunk benneteket. A kapott visszajelzések alapján úgy döntöttünk, hogy törlünk mindent, ami az NFT-vel kapcsolatos a S.T.A.L.K.E.R. 2-ben. A csapat számára a rajongók és a játékosok érdekei a legfontosabbak. Ezt a játékot a ti szórakozásotokért készítjük, bármi áron. Ha nektek számít, akkor nekünk is számít”. A GSC Game World nincs egyedül az ilyen projektek kedvezőtlen közönségreakcióival, a Ubisoft nemrég kénytelen volt visszavonni a Quartz trailerét a negatív szavazatok lavinája után.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu