Bill Gates nyomást gyakorolt az Xbox csapatára, hogy reagáljanak a Wii sikerére

Bill Gates nagy nyomást gyakorolt az Xbox vezetőire, hogy reagáljanak a Nintendo Wii sikerére egy új dokumentumfilm szerint

 

 

Az elmúlt hétvégén debütált a YouTube-on a Power On: The Story of Xbox című hatrészes dokumentumfilm-sorozat. Az ötödik epizódban, amely elsősorban a hírhedt „vörös halálgyűrűt” vizsgálja az Xbox 360 esetében, az Xbox vezetői felidézik, hogyan akart Bill Gates reagálni a Nintendo Wii 2006-os példátlan sikerére.

Emlékszem. Bill Gates nagy nyomást gyakorolt az Xbox vezetői csapatára, hogy ‘hogyan maradtunk le a mozgásalapú játékokról, mit tehetünk, hogy felzárkózzunk – emlékszik vissza Phil Spencer, a jelenlegi Xbox-főnök. A korábbi Xbox-vezető, Shannon Loftis szavaival élve a Nintendo Wii „a feje tetejére állította a világot”.

A Kinect ezekből a megjegyzésekből úgy tűnhet, hogy közvetlen válasz a Wii-re, de kiderült, hogy az Xbox már akkor is saját kutatásokat végzett a „mozgásalapú játék” területén. Az Xboxnál már a Wii megjelenésekor is folytak a mélységérzékelők és RBG-kamerák segítségével történő játékos-térképezéssel kapcsolatos kísérletek, de a Nintendo konzoljának történelmi jelentőségű megjelenése csupán előszele volt a Kinect bevezetésének.

Ha most visszatekintünk a dolgokra, a történelem nem különösebben kedves a Kinecthez. Bár az Xbox dokumentuma szerint az első 60 napban 10 millió eladással indult, az eszköz végül a Xbox One későbbi évei alatt megszűnt, sőt a konzol Kinect-portjait a későbbi modellekből is eltávolították.

Forrás: atsit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu