A Pókember: Nincs hazaút kiemelkedő sikere és jövője [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Pókember: Nincs hazaút kiemelkedő pontszáma és nyitóhétvégéje utat mutat a következő résznek

 

 

A Pókember: Nincs hazaút A+ CinemaScore-t kapott a közönségtől, ami a legmagasabb pontszámot jelenti 2021-ben, és csak egy a négy MCU-film közül, amely ilyen magas pontszámot kapott. A film végre megérkezett a mozikba, és a várakozás nagy volt a film iránt, hiszen nemcsak a Pókember MCU-trilógia harmadik része, hanem visszatérnek a rajongók által kedvelt gonosztevők Sam Raimi eredeti trilógiájából és A hihetetlen Pókember sorozatából is. Több jegyértékesítő oldal is összeomlott, amikor a nyilvánosság számára elérhetővé váltak a jegyek, ami nagyszabású nyitást jelzett.

A Nincs hazaút minden bevételi várakozást megdöntött, csak Észak-Amerikában 253 millió dollárt, a nemzetközi piacokon pedig további 334,2 millió dollárt hozott. Mindezt az első mozis hétvégén, összesen 587,2 millió dolláros összbevételt produkálva. Ezzel a film a történelem harmadik legnagyobb nyitása lett. Eredetileg 130 és 150 millió dollár közötti bevételre számítottak. Múlt pénteken már látszott, hogy ezt a számot jóval túl fogja szárnyalni.

A Marvel Moziverzum harmadik Pókember-filmjét csak a Bosszúállók: Endgame és a Bosszúállók: Végtelen háború előzi meg. A film nem csak a vírus utáni korszakban döntögeti a kasszarekordokat. Olyan keresletet tapasztal a film, amire évek óta nem volt példa, és messze meghaladja azt, amit például a legutóbbi Star Wars-trilógia esetében tapasztaltunk. Az egyetlen ok, amiért nem hozott több bevételt, mint a Végtelen háború, talán a sok moziban még mindig érvényben lévő társadalmi távolságtartás és az új Omicron-törzs miatt.

A Pókember: Nincs hazaút tehát csatlakozik ahhoz a nyolc filmből álló válogatott csoporthoz, amelyik az első hétvégéjén átlépte a 200 millió dolláros bevételt az észak-amerikai kasszáknál.

De nem ez az egyetlen elit csoport, amelyhez a film csatlakozhat. A közönség körében is elsöprő és pozitív fogadtatásban részesült, hiszen a THR szerint a film az áhított A+ CinemaScore pontszámot kapta a nézőktől. Ez a legjobb pontszám, amit egy MCU-film az egész évben kapott: a Fekete Özvegy A-, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája A, az Örökkévalók pedig B. A Pókember: Nincs hazaút most már egyike annak a négy MCU-filmnek, amelyik A+ CinemaScore-t kapott. A másik három film a Bosszúállók, a Fekete Párduc és a Bosszúállók: Endgame.

A The Hollywood Reporternek adott interjújában a Pókemberként való jövőjéről Holland újabb kétségeket vetett fel a szerepbe való esetleges visszatérésével kapcsolatban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy befejezte a sorozatot, hiszen felajánlotta, hogy ő lesz a Pókember 4 producere. A színész bevallotta, hogy sajnálna búcsút inteni a szerepnek, és azt mondja, hogy még nem végzett vele. Hangsúlyozza azonban, hogy elégedett mindennel, amit eddig a Pókemberrel csinált, és készen áll a továbblépésre.

„Őszintén szólva nem tudom a választ erre a kérdésre. Voltak beszélgetések a Pókember jövőjéről. Hogy velem lesz-e, még nem tudom biztosan. Talán producer leszek vagy valami hasonló, nem tudom. De azt tudom, hogy szeretem ezt a karaktert, és szomorú lennék, ha búcsút kellene mondanom, de alapvetően mindent elértem, amit szerettem volna elérni ebben a karakterben. Tényleg úgy gondolom, hogy Oscar-díjat fogok nyerni ezért a filmért, szóval ez nagyszerű. Szóval, készen állok. Készen állok a búcsúra.”

Múlt hónapban Holland azt is elmondta, hogy talán itt az ideje továbblépni. Felvetette, hogy „lehet, hogy a legjobb lenne a Pókember számára egy Miles Morales-film„. Azt is mondta, hogy ha 30 év után még mindig Pókembert játszik, akkor „valamit rosszul csinált”. Mivel Holland 25 éves, a következő Pókember-film forgatását hamarosan el kellene kezdeni, különösen, ha sikerül meggyőzniük Hollandot, hogy egy újabb trilógiára is aláírjon. Mindenesetre Holland visszatérése a szerepbe egyelőre nyilván nem garantált.

A filmről szóló kritikánkat itt olvashatod.

Forrás:  hipertextuális

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu