A Power On: Az Xbox története feltárja a 360 három piros fény problémájának okát

A Microsoft illetékesei a Power On: Az Xbox története című dokumentumfilmben foglalkoztak a problémával

 

 

2021 végéhez közeledve a Microsoft stílusosan ünnepli az eredeti Xbox 20. évfordulóját. Az ünneplés csúcspontja a Power On: The Story of Xbox, a márka történetét bemutató dokumentumfilm, amelyet ingyenesen élvezhetsz, és amely figyelemfelkeltő címlapokra került.

Egy héttel ezelőtt a The Ring of Death volt a dokumentumfilm egyik fejezete, az ötödik epizód a sorozatban. A film a legendás Xbox 360 egyik legsúlyosabb problémájával foglalkozik és magyarázatot ad rá: a híres három piros lámpával, amely a konzolon jelent meg.

Ez a hiba akkoriban játékosok millióit érintette, és Leo Del Castillo, az Xbox hardveres mérnöki csapatának tagja elmagyarázta, hogy akkor jelentek meg, amikor egy belső alkatrész csatlakozói eltörtek a hőmérsékletszintek jelentős változása miatt. Nem arról van szó, hogy túl meleg volt, hanem arról, hogy nagyon hirtelen váltott át a melegből a hidegbe.

Az Xbox korábbi, 2014-ig tartó hardverfőnöke, Todd Holmdahl szintén elmondta, hogy 2006 és 2007 között az idejének nagy részét azzal töltötte, hogy megpróbálta kideríteni, mi okozta ezt a problémát. Szerinte „mindenféle feszültségek” voltak, amikor a konzolt be- és kikapcsolták, ami túl gyakran történt. Nem meglepő, tekintve a gép sikerét.

Ez egy olyan hiba volt, amely megölhette volna az Xboxot, mint márkát, ezért úgy döntöttek, hogy az eladott Xbox 360-akat különösebb felhajtás nélkül kicserélik. Kétségtelen, hogy a Microsoft egyik helyes döntése máskor nem volt ilyen jó szemmel látható. A dokumentumfilmben szó esik a Lionhead bezárásáról is, valamint a Rockstar egy különös javaslatáról, amely megváltoztathatta volna az Xbox sorsát a konkurens konzollal, a PlayStation 2-vel szemben.

Forrás: levelup

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu