Csapás a múltból: BioShock Infinite, mint 1993-as Nintendo-játék?! [VIDEO]

A 64 Bits animátorai megleptek minket az Irrational Games franchise harmadik részének, a BioShock Infinite-nek az újragondolásával…

 

 

A BioShock Infinite annak idején elkápráztatott minket azzal, hogy a sötét és víz alatti Rapture-t egy felhők között elterülő, fényes városra, Columbiára cserélte. Ken Levine franchise-jának harmadik része egy hihetetlen lebegő városba kalauzolt el minket, amely a 64 Bits tehetséges animátorai számára is inspirációként szolgált. Az általuk bemutatott videó része annak a népszerű trendnek, amelyben művészek és programozók elképzelik, hogyan nézett volna ki néhány jelenlegi kedvenc játékunk, ha régebbi rendszerekre fejlesztették volna őket.

Ez a BioShock Infinite demake egy animációt, amelyben animátoraink a játék 1993-as Super Nintendo megjelenését képzelték el. Sajnálatos módon bármennyire is szeretnénk egy ilyen adaptációt, ez csak egy gyönyörű animációs videó, amely minden egyes részletében újraalkotja, hogyan nézhetett volna ki a játék közel három évtizeddel ezelőtt.

Az Indiana Jones és a Clock Tower című SNES-klasszikusok látványvilága inspirálta

Mint az alkotók elmondják, az Indiana Jones és a Clock Tower című SNES-klasszikusokból vettek át elemeket a projekt megvalósításához. A videó az Elizabeth-tel való első találkozás utáni jeleneteket idézi fel újra. A demake nem korlátozódik a grafika hűséges adaptálására, hanem a korszak klasszikus platformer játékmenetét is prezentálja, annak néhány megszokott elemével, mint például a színpadon való továbbhaladásra utaló jelzések vagy a pálya befejezésekor megjelenő jelek.

Ugyanez az animátorcsoport alig néhány hete nyűgözött le minket a 2018-as God of War demake-jével, egy másik remek animációs videóban, amelyben Kratost és Atreust visszavitték az első PlayStationre, hogy a Breath of Fire 4 által inspirált játékstílusban, fordulóalapú harcban küzdjenek.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu