Melyik konzol és játék fogyott a legjobban az európai régiókban?

A Gamesindustry-nak író Christopher Dring felfedte, hogy több országban melyik játék, vagy melyik konzol mutatta fel a legtöbb értékelést.

 

Dring a Twitteren írta, hogy több európai országban a Nintendo Switch dominált, de Svédországban, Dániában, Finnországban, illetve az Egyesült Királyságban a PlayStation 5 tűnik befutónak. A játékok tekintetében az új megjelenések viszonylag gyenge évet mutattak fel, és az sem olyan meglepő, hogy a FIFA 22 behúzza az évet, ráadásul az eddigi adatok alapján a FIFA 21-nél erősebb teljesítménnyel fogja tenni ezt…

Európában mindössze két valóban új játék van a top 10-es listában (itt az évenként megjelenő sportjátékokat nem tekintette annak). Az egyikük nem olyan nagy meglepetés (Call of Duty: Vanguard), a másik pedig a Nintendo Switch számára korrekt eredmény (Super Mario 3D World + Bowser’s Fury). Ha egy címként számolnánk a Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl remake-párost, akkor az is befért volna a listára. A Far Cry 6-nak Dring szerint néhány hete még van, hogy beférkőzzön valamelyik pozícióba.

Európában a Farming Simulator 22 több értékesítést mutatott fel mint a The Legend of Zelda: Skyward Sword HD, a Ratchet & Clank: Rift Apart, a Monster Hunter: Rise, a Forza Horizon 5, vagy a Marvel’s Guardians of the Galaxy. (Ezt meg is lehet magyarázni: a német nyelvterületen a farmszimulátor nagyon is erős!) A legnagyobb új IP Európában Josef Farestől az It Takes Two, messze megelőzve az Outriderst.

A Metroid Dread viszont hiába nagy visszatérés a 2D-s Metroid-formulához, Európában a Nintendo Switch-címek listáján mindössze a 23. helyet tudta összehozni, megelőzve a Super Mario 3D All-Starst, de a New Pokémon Snap mögött végzett ezzel az eredménnyel. A PlayStation 5-ös listán a Resident Evil: Village mindössze az ötödik helyig jutott, az élen pedig (nem meglepő…) a FIFA 22 áll, a Marvel’s Spider-Man (feltehetőleg a Miles Morales…) mögött. Az Xboxos adatok összetettek, ugyanis az Xbox One-os játékok automatikusan frissülnek, így az Xbox One, Xbox Series párost közösen kell figyelembe venni, és itt is az EA Sports focijátéka viszi a pálmát, míg a Forza Horizon 5 csak a negyedik.

Dring még kiemelte, hogy néhány hét még van a teljes 2021-es összefoglalóig, így az eladások még módosíthatnak az eredményeken. De az biztos, hogy a FIFA nem lesz trónfosztva idén sem.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu