A Riot Games beleegyezik, hogy 100 millió dollárt fizet a nemi diszkriminációval kapcsolatos csoportos perben

A Riot Games, a League of Legends és az Arcane készítője kártalanítja a női alkalmazottakat és az ügyvédeket is

 

 

 

Sajnos 2021 nem csak az új videojátékok terén volt különös év. Láthattuk az iparág legrosszabb oldalát is, olyan hírhedt esetekkel, mint a Ubisoft vagy a nagy vita, amely hónapok óta körülveszi az Activision Blizzardot, amelyet zaklatási és visszaélési ügyekkel vádolnak a dolgozói ellen, és amely közvetlenül érinti a vezetőit.

Sokkal korábban, egészen pontosan 2018 óta a Riot Games is foglalkozik egy nemi diszkriminációs perrel, amelyben több női dolgozó is bizonyítékokkal és tanúvallomásokkal szolgált a fejlesztő részéről teljesen elítélendő magatartásról. Ez egy csoportos kereset volt, amely a nők számára hátrányos munkakultúrára mutatott rá.

Most a The Washington Post beszámolójának köszönhetően megtudtuk, hogy a Riot beleegyezett, hogy összesen 100 millió dollárt fizet a per rendezésére. A teljes összegből 80 millió dollárt a felperesek kapnak a sérelmeikért, míg a fennmaradó 20 millió dollárt a felperesek ügyvédi irodájának munkájára fordítják.

A 80 milliót a vállalatnál 2014-től napjainkig dolgozó 2300 munkavállaló között osztják szét, a vállalatnál eltöltött idő szerinti skála szerint. Emellett maga a Riot is vállalja, hogy belső változtatásokat hajt végre, javítja a bértáblák átláthatóságát, és növeli a nők jelenlétét a döntéshozatalban.

Ez egy nagyon kényes ügy, de a követelések mindennaposak, tekintve a játékipar méretét és az érintett játékosok számát. Sok közülük a nemi diszkriminációval kapcsolatos, mint például az, amelyről nemrég értesültünk, és amely a PlayStationt célozza, de a többi kisebb jogi vitáktól a befektetőkkel kapcsolatos problémákig terjed, mint például a CD Projekt esete a Cyberpunk 2077 kapcsán.

Source: vandal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu