Az AMD vezérigazgatója odavan a PlayStation 5 és az Xbox Series iránti keresletért

Lisa Su, az AMD vezérigazgatója le van nyűgözve, és mivel a két konzol egyaránt a cége technológiáját használja, neki tudnia kell, hogy mekkora is a kereslet és a kínálat.

 

A tavaly novemberben elstartolt PlayStation 5 és Xbox Series (a nyugaton legalábbis…) egyaránt készlethiánnyal küszködik a pandémia következtében, ugyanis ebből fakad az alkatrészhiány, így nem tud a Sony és a Microsoft elegendő konzolt biztosítani, amiből fakadóan a boltok polcaira jutó masinák rövid időn belül elkelnek. Az ellátási lánc hiányos, ezzel röviden el lehetne intézni…

Az AMD vezérigazgatója azt nyilatkozta a Credit Suisse 25. technológiai konferenciáján, hogy a konzolos ipar, továbbá a jelenlegi konzolos ciklus lenyűgöző. A ciklus erősségébe belegondolt: a ciklus (konzolgenerációként is hívhatnánk…) a második évében tart, és nagy a kereslet. Emiatt az AMD sok terméket (APU-t; egy áramkörön levő CPU-t és GPU-t) szállított ki. A továbbra is magas kereslet kimutatja, hogy a Sony és a Microsoft a termékek képességét egyaránt képes prezentálni.

Az AMD tovább fogja növelni a gyártást, és Su úgy látja, hogy a konzoloknak 2022 kiemelkedően növekvő év lesz. Ha egy tipikus konzolciklust vizsgálunk, akkor szerinte általában a negyedik év szokott mindig a csúcs lenni, és emiatt talán 2023 lehet a plafon a PlayStation 5/Xbox Series duónak. Elismerte még, hogy a koronavírus-világjárvány az ellátási láncokban továbbra is fennakadásokat okoz, de az időszakosság eltompult ezen a téren. A konzolokat jó platformnak nevezi, és örül, hogy sok felhasználó AMD-s technológiát használ a konzolok között, és a kínálatot emiatt a cég növelni fogja. Su úgy véli, hogy a szezonális akadozások addig lesznek jelen, amíg a környezet normalizálódik: a járvány tehát még hozhat magával kimaradásokat.

Úgyhogy szerinte (ahogy az Intel vezetője is mondta korábban) 2022 még zűrös év lesz, de talán utána javul a helyzet. Talán nem, 2021-re is bizakodóan néztünk, s mégis velünk van a dögvész.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu