Samsung Odyssey Neo G8: a világ első 4K-s, 240Hz-s MiniQLED kijelzője

TECH HÍREK – A 32″-os monitor 1000R ívvel, 3840×2160 felbontással, 240 Hz-s képfrissítési rátával, illetve Quantum MiniLED technológiával rendelkezik. Két másik monitorról is lerántotta a leplet a cég.

 

A Samsung korábban már kihozta az Odyssey Neo G9-et, amely hasonló technológiával rendelkezik. A dél-koreai cég legújabb kijelzőtechnológiája a fényforrásként használt meglévő LED-ek számát 1/40-ére minimalizálja, illetve támogatja Quantum Matrix képminőség-ellenőrzésüket. A maximális fényerő így 2000 nit. Az Odyssey Neo G8 amúgy a Samsung Quantum HDR 2000 technológiáját is alkalmazza. Az idei CES-en fogja a cég bemutatni a monitort, aminek fényerejét 4096 lépésben, vagy 12 bittel szabályozza. Így a fekete részletesség tökéletes lesz, és az ipar legmagasabb fixált kontrasztaránya (1000000:1) is felbukkan benne.

A monitoron két HDMI 2.1, egy DisplayPort 1.4 (nem DP 2…?) található. A CoreSync funkció automatikusan felismeri a kijelző színét, és a háttérfény, továbbá a termék színével azonos árnyalatot használ. A konzolokra is csatlakoztatni lehet, és sok, videojátékos funkcióval rendelkezik, ilyen például az Auto Source Switch+ is, így például ha egy PlayStation 5 (is) csatlakoztatva van rá és bekapcsoljuk azt, akkor átvált arra a kijelző.

Eközben a Samsung tervezi, hogy idén 32″-os formátumban is kiadja az UHD felbontású M8-as monitort is felhasználóbarát funkcionalitással és a egy vékonyabb dizájnnal. Ez egy next-gen koncepciójú kijelző sok OTT szolgáltatással és dokumentumalkotással, így nem kell egy külön TV-t vagy PC-t csatlakoztatni egy smart hubbal. A Samsung egy új kijelzőpiacot akar megteremteni vele. A Smart Monitor M8 egy dedikált kamerával is rendelkezik, amit a mágneses talpazat segítségével le is vehetünk a monitorról. A videós applikációkat (pl. Google Duo) is támogatni fogja. Az alapból feltelepített programokkal távmunkát végezhetünk, így a videókonferenciás hívásokban is részt tudunk venni akár otthonról is.

Az intelligens kijelző a Samsung házon belüli IoT (Internet of Things, magyarul dolgok internetje) hubjának beépítésével az otthoni IoT fő képernyőjeként is használható. A hub használatával közvetlenül az intelligens kijelzőn keresztül figyelhetjük az eszközök állapotát, így a cég SmartThings alkalmazásával (tartalommegtekintés közben is) nyomon lehet követni az IoT-s eszközök állapotát, így a készülékeket vagy a világítást távvezérelhetjük. 11,4 mm-es dizájn (egyharmaddal vékonyabb lett), így térben optimálisan ki lehet használni, és a fehér színnel esztétikusan beilleszkedik. Az állvány magassága állítható.

Végezetül az UHD Monitor S8 is itt van a grafikus tervezőknek és alkotóknak, akik órákon át dolgoznak projektjeiken. Itt a Samsung a felhasználók szemeinek egészségét tartotta elsődlegesnek. A 27″ és a 32″ méretű monitor az első lesz a piacon, amit az UL (Underwriters Laboratories) vakítás- és tükröződésmentesnek nevezett. A 32″-os verzió VESA DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal rendelkezik, de mindkét modell kábeles LAN támogatással jön, a DCI-P3-on alapuló, 98%-os színskála-támogatással bír, 90W-s töltővel és USB Type-C-vel is fel lett szerelve, így akár adatokat is mozgathatunk közben.

A Samsung Odyssey Neo G8, a Smart Monitor M8 és az UHD Monitor S8 is az év első felében jut el a boltokba.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu