Hideo Kojima megerősítette, hogy egy kisjátékon és egy új Triple-A játékon dolgozik

A japán alkotó egy interjút adott, amelyben a Kojima Productions terveiről mesél

 

A visszafogott 2021 után, amikor csak a Death Stranding Director’s Cut-ot adta ki, úgy tűnik, hogy 2022-nek kell lennie annak az évnek, amikor Hideo Kojima újra előtérbe kerül. A japán alkotó az elmúlt hetekben bemelegítette a motorjait, két új projektről szóló nyilatkozatokkal és a játékosok vágyát növelő üzenetekkel.

Alig néhány nappal a legutóbbi mondandója után máris itt van Kojima, aki interjút adott egy rádióállomáson, méghozzá az NHK Radio ‘Wonderful World of Games Music’ című különkiadásában. Ebben – Genki felhasználó által leírtak szerint – megerősítette, hogy két új videojáték van készülőben, melyek nagyon különböznek egymástól.

 

 

Konkrétan arról beszél, hogy az egyik egy triple-A játék lesz, amivel szerinte „mindenki játszani akar majd”, tehát egy nagyközönségnek szánt címre számíthatunk, és talán egy nagy cégtől, ahogyan a legutóbbi kasszasikerével is. További részletekkel nem szolgált, de a második projekt egy kisebb játék, amely megpróbál majd kilépni a dobozból, anélkül, hogy bármi köze lenne a nyílt világhoz vagy a lövöldözős mechanikához.

Emellett elmondta, hogy a Kojima Productionsnél nehezen találnak alkalmazottakat a világméretű járvány általános hatása miatt, ami kihatott a gyártási ütemre, és az eddig ismert munkamódszerek átrendeződését okozta. Azt is megerősítette, hogy az általa Los Angelesben nyitott stúdió filmeken és animéken is dolgozik, így a jövőben más médiumokban is láthatjuk majd a kézjegyét.

Érdemes megjegyezni, hogy Kojima legutóbbi munkája a Death Stranding volt, egy nagy költségvetésű cím, amely ennek ellenére fő játékmechanikájában megtartotta a független játékokra inkább jellemző úttörő ötletet. Ebben a narratíva erős főszereplését láthattuk ismét a mozgóképek révén, így nem meglepő a hír, miszerint a Kojima Productionsön belül egy új, tévére, filmre és zenére koncentráló részleg nyílik.

Forrás: lanetaneta

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu