Forever Skies: posztapokaliptikus túlélés egy ígéretes lengyel stúdiótól [VIDEO]

Forever Skies: A Far From Home kapásból egy komolynak tűnő játékot mutatott be, igaz, ennek rajtját óvatosra veszi a wroclawi központú stúdió.

 

A lengyel csapat tagjai korábban például a Dying Light játékokon és az Outridersen dolgoztak, de most egy akció-túlélős terméket készítenek. A Forever Skies először Steamen, korai hozzáférésben fog elrajtolni, és utána lehet szó a konzolos megjelenésről. A jelenleg megközelítőleg 30 órányi játékmenetet kínáló early access verzióban sok játékmechanika és aktivitás vár ránk egy nagy, felfedezést kínáló világban. A rajt pillanatában több funkció, így például a négy játékost elcipelő kooperatív játékmenet sem lesz benn, de ezt mihamarabb hozzá fogják adni a játékhoz. A korai hozzáféréses megjelenés után kb. egy évvel jön az 1.0, azaz a „bolti” verzió.

Egy hajót kell felépítenünk, majd saját ízlésünk szerint módosítanunk. Ez lesz az otthonunk, munkaállomásunk, laboratóriumunk egy helyen, miközben a Föld felszíne felett repülünk. A civilizációnk romjai és a rejtélyes anomáliák felé kell majd elszállni, erőforrásokat kell kinyernünk (miközben egy darabban tartjuk a gépet), hogy valóban a miénk legyen a gépezet. A tudományos ismereteink kapcsán működtethetünk majd bizonyos gépeket. Scannelhetünk tárgyakat is, amiknek technológiáját visszafejthetjük. Új módon szerezhetünk élelmiszert és erőforrásokat, új eszközöket fedezhetünk fel, és növelhetjük túléléseink esélyét.

A por fölé emelkedő romokból elnyert erőforrásokból nyersanyagokat szerezhetünk, amik könnyíthetnek helyzetünkön, de a fura anomália miatt a levegőben sok szemét fog szállni. Ki kellene deríteni, hogy mi történt, és miért lett egy olyan hely a bolygó, ahol elveszítette az emberiség az uralmat. Ennek múltbéli titkai is felfedezésre várnak.

A por alá szállás után egy fura, új világot fedezhetünk fel: a felszín a távollétünkben megváltozott. Egy rejtélyes betegség fenyegeti a családunkat, és erre a növényzetből gyógymódot kell szereznünk. Egy globális természeti katasztrófa történt a bolygón, aminek következtében a felszínt egy hatalmas, mérgező porréteg lepte el. Többszáz évvel ennek megtörténése után repülünk a Földre, így kérdéses, hogy felismerjük-e a világot.

A Forever Skies (ami valamiért erősen a No Man’s Sky-ra hajaz…) 2022-ben rajtol el Steamen korai hozzáférésben. 2023-ban pedig a PlayStation 5 és az Xbox Series is megkapja majd a „végleges” változatot.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu