A videójátékok ártanak a gyerekeknek? Ez az apa játékaival az ellenkezőjét bizonyítja

A videójátékok veszélyeiről szóló vitában David Ferriz tervező zseniális ötletekkel állt elő.

 

 

Aki ezt a cikket olvassa, valószínűleg tökéletesen tisztában van a videójátékok legpozitívabb vonásaival: kitörölhetetlen emlékek, kikapcsolódás a mindennapi problémákból, új emberekkel való találkozás, készségeink fejlesztése… és ez a képzeletnek is teret enged a válogatott játékokkal, sőt, még a jól ismert Lego Super Mario szettel is. Azonban nem mindenki látja ezeket az előnyöket, így megszoktuk, hogy elfogult cikkek ismételgetik e gyönyörű hobbi veszélyeit.

A témában legutóbb megjelent cikk után, amely a gyerekek állítólagos, a technológia miatti kreativitáshiányára figyelmeztetett, a Devilish Games társalapítója, David Ferriz a Twitteren osztotta meg két gyermekének a videójátékokkal való kapcsolatát. Ahogy azt el lehet képzelni, a gyerekek élményei nagyon messze állnak attól a tévhittől, hogy a médium az erőszakot isteníti: két olyan embert mutatnak be, akik a videójátékoknak köszönhetően hatalmas fantáziával rendelkeznek.

Ez az érdeklődés késztette arra Ferriz-t, hogy mindenféle interaktív játékokat készítsen a gyermekei videójátékokban való kalandozásai alapján: fakardok és felfedezés a Zelda: Breath of the Wild játékhoz, harc a Street Fighter-meccsek stílusában kis nádszálkarakterekkel, dominótornyok lerombolása a la Angry Birds… és a lista még hosszan folytatható, újabb és újabb bizonyítékként arra, hogy a videójátékok fokozzák a gyerekek kreativitását.

Ezt már többször láthattuk olyan egyedi játékokban, mint a Minecraft, hiszen egyes felhasználók teljesen működőképes sakktáblát találtak ki, újraalkották a hatalmas Star Wars-univerzum egy részét, sőt, a Mojang címét még egy spanyolországi templom népszerűsítésére is felhasználták. Ha tehát játékos gyerekeket nevelő szülők vagytok, ne habozzatok megvalósítani Ferriz néhány ötletét, hiszen a „fizikai” és a számítógépes játékok ilyen egyesülése még felejthetetlenebb családi pillanatokat teremthet.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu