Menu

Eltérő stratégiát képvisel a Microsoft és a Sony az előző konzoljaikkal

A Microsoft leállította az előző konzolgenerációra tervezett termékeinek gyártását, a Sony pedig biztonságból megnövelte a termelést, hogy ezzel igyekezzen valamelyest csillapítani az alkatrészek hiányából adódó készletes problémákat…

 

Cindy Walker, az Xbox termékcsalád senior igazgatója a The Verge-nek eljuttatott közleményében azt írta, hogy „Az Xbox Series X és az Xbox Series S gyártására való koncentrálás érdekében az összes Xbox One konzol gyártását 2020 végén leállítottuk.” Ez a gondolkodásmód pedig ellentétes a Sony által képviselttel: a Bloomberg ugyanis arról ír, hogy a PlayStation 5 hiányát a Sony a PlayStation 4 értékesítésével próbálja csökkenteni…

A Sony hivatalosan nem közölte, hogy mikor tervezi a PlayStation 4 gyártásának leállítását, de korábban az volt a terv, hogy a gyártósorokat 2021 végén bontja szét, és a Bloomberg a forrásaira hivatkozva hozzátette, hogy a Sony kb. egy millió PS4-et visz el idén a boltokba, hogy legalább valami kapható legyen „a kékektől”. Ebben a tekintetben a Sony tehát a Microsoft előtt jár, ugyanis ők nem terveztek generációs átmenettel, miközben a Sony kimondta, hogy az egyik legtöbb példányban elkelt konzolról van szó, és emiatt a generációk közötti váltás időigényessége is logikus.

A probléma viszont ismét a The Verge oldalán olvasható: a site kiemelte, hogy ők nem nagyon találtak új PlayStation 4 konzolokat. Áthidaló megoldás lehet a PlayStation 4 Slim rendelése a PlayStation Directről, de a 300 dolláros (errefelé 300 eurós, így 110 ezer forintos) ár 2017 óta változatlan maradt, azaz igen, a Sony a generációváltás ellenére sem csökkentett árat. És a PlayStation Direct hazánkban nem is működik (Nyugat-Európában sincs még ott mindenütt, de ez változni fog).

Úgyhogy a helyzet papíron elvileg kedvezne a Sony-nak, gyakorlatilag ennek ellenkezője tűnik valósnak, holott most lenne célszerű nekik megtolni a PlayStation 4 készletürítését, hiszen a konzolokat csak nem hagyhatják porosodni egy raktárban. Tény, hogy a stratégiájuk főleg a PlayStation 5-re koncentrál, de vannak cross-gen exkluzívok (Gran Turismo 7, God of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West…).

Forrás: WCCFTech, The Verge

Spread the love

theGeek TV

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu