Cory Barlog: a fejlesztők kérlelték a Sony-t a PC-s portokért

A God of War rendezője szerint a PlayStation Studios tagjai felől jött a nyomás, hogy talán a játékoknak nem csak a Sony konzoljain kellene elérhetőnek lenni, hanem PC-n is.

 

A Sony Interactive Entertainment Santa Monica kreatív rendezőjével a Game Informer készített egy interjút, és itt Barlog kapott egy olyan kérdést, hogy a stúdiónak mekkora hatása is volt a Sony-ra, hogy a God of War közel négy évvel a PlayStation 4-es rajt után eljuson a PC-re. Barlog szerint a stúdiók együttesen mondták, hogy a PC-s portolás jó ötlet, és ezzel foglalkozni kellene.

Aztán végül el is érték a pontot, ahol a Sony-nak be kellett adnia a derekát. Annyira sok javaslatot adtak be Jim Ryanéknek, mire a vezetőség kb. azt mondta, hogy elegük van, hogy folyton erről van szó, így megvalósítják a portolást. Persze korábban írtuk már, hogy ez csak üzletileg logikus módon történhet (nem véletlenül van legalább egy év a PlayStation konzolos és PC-s kiadás között… ezzel akarja a Sony a hardvereinek értékesítését, továbbá a PlayStation Store/Network/Plus/Now szolgáltatásokon keresztül történő eladásokat behúzni).

Barlog szerint ez a portolás egy folyamat, és ők maguk is még ennek kisilabizálásán dolgoznak nem csak vállalati, hanem céges szinten is. A folyamat felismerése és annak stratégiája fontosnak nevezhető. Azért valamelyest láthatjuk, hogy az exkluzivitás ideje lassan csökken. A Horizon Zero Dawn három és fél évvel később jött PC-re (2017 februárja-2020 augusztusa), a Days Gone-nak közel két év kellett (2019 áprilisa-2021 májusa), de az Uncharted 4: A Thief’s End és az Uncharted: The Lost Legacy megint magasabbra emeli az időtartamot… és ez a két játék idén jön PC-re.

A God of War Ragnarokról Barlog azt mondta, hogy egyszerre egy játékkal foglalkoznak, felmérik, hogy mi a legjobb, mit szeretnek a játékosok, mit rontottak el a fejlesztők, és miben javíthatnak legközelebb, de végül a Sony-n múlik, hogy a PlayStation 5-ös, PlayStation 4-es kiadások után mikor jöhet el Kratos és Atreus történetének folytatása PC-re

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu