A PS5 és Xbox Series X viszonteladó azt mondja, hogy fiatal vállalkozókat hoz létre

Jack Bayliss, egy spekulációs előfizetési szolgáltatás tulajdonosa úgy véli, hogy segít előfizetőinek vállalkozóvá válni és jobban megélni a PS5 és Xbox Series X továbbértékesítésével

 

 

A PlayStation 5 és az Xbox X Series spekuláció a napirenden van az alkatrészhiány miatti gyártási hiányosságok miatt, és ez a helyzet talán 2023-ig nem javul. A következő generációs konzolok viszonteladói rossz hírnevet szereztek a felhasználók körében, akik új rendszert szeretnének vásárolni anélkül, hogy meg kellene fizetniük az egyes weboldalakon fellelhető túlzó árakat. Mit szólnak ehhez a viszonteladók? A VGC megosztja Jack Bayliss, az Aftermarket Arbitrage (egy viszonteladói szolgáltatás) tulajdonosának nyilatkozatát, aki azzal próbálta igazolni tevékenységét, hogy szolgáltatásával „fiatal vállalkozókat” segít létrehozni.

Hogy némi kontextust adjunk az Aftermarket Arbitrage működéséhez, ez egy előfizetéses szolgáltatás, ahol a tagok havi 30 fontot fizetnek azért, hogy értesüljenek a hiánycikkek, például a PS5 vagy az Xbox Series X új feltöltéseiről. A platformon több mint 1500 előfizetés van, és Bayliss azt állítja, hogy havonta több mint 45 000 fontot (árfolyamon számolva kb. 61 000 dollárt) keres azzal, hogy segít a vevőknek az eredeti árnál magasabb áron megszerezni az eladni kívánt termékeket. A szóban forgó viszonteladó a Sky Newsnak elmondta, hogy szerinte a viszonteladásból származó haszon meghaladja a hátrányokat, és elmagyarázta, miért hisz ebben.

„Látom az érem másik oldalát, azt a területet, amelyet a média és a minket gyűlölő közvélemény a viszonteladókra hivatkozik. Számomra a PS5 vagy az Xbox birtoklása nem szükségszerűség, hanem luxus, oké? Ha megengedheted magadnak, hogy 450 fontot költs, akkor a plusz 100 font elköltése elég marginálisnak kell lennie, ha van rá pénzed. Igen, néhány családnak ki kell fizetnie még 100 fontot, de amire nem gondolsz, hogy a tagjaink, akiknek 30 konzoljuk van, mindegyiken 100 fontot keresnek. És akkor néhány nap alatt egy jó havi fizetést keresnek” – magyarázta Bayliss. Hozzátette, hogy a platformjára feliratkozott tagok közül sokan „nagyon fiatalok”, és iránymutatást ad nekik, hogy a jövőben saját vállalkozást alapíthassanak.

„Amit ők csinálnak, az vállalkozói szellem, kimennek, plusz jövedelmet teremtenek, és olyasmit tesznek, amire a lakosság 90 százaléka nem képes”. Bayliss emellett azt állítja, hogy néhány előfizetőjének sikerült annyi konzolt eladnia, hogy felmondhassa a munkahelyét. „Több időt töltenek a családjukkal, a gyerekeikkel. Voltak olyanok, akik képesek voltak felújítani a házukat, játszóteret vettek a gyerekeknek, új autót vettek a feleségüknek, új autót vettek maguknak. Az egyik tagunknak 20 000 font szerencsejáték adóssága volt. És mi elfogadtuk. Egy éve van velünk, most már tiszta, és jelentős összeget keresett, azt hiszem, jelentős összeget” – nyilatkozta.

Ha Bayliss állításait igaznak vesszük, akkor arról beszélhetünk, hogy a nyerészkedés problémája sokkal elterjedtebb, mint azt még mi is gondoltuk, mert egyszerűen abból az egyszerű tényből, hogy jelentős számú ember kizárólag abból a haszonból él, amit abból szerez, hogy a nagyon keresett termékeket az eredetinél jóval magasabb áron adja tovább. Mi a megoldás erre a problémára? Jelenleg az Egyesült Királyságban a viszonteladás betiltását fontolgatják, John Carmack, az id Software társalapítója pedig úgy véli, hogy mind a PS5-öt, mind az Xbox Series X-et közvetítők nélkül kellene árusítani, hogy a spekulációt csökkentsék, amíg a készletproblémák el nem tűnnek.

Forrás: vandal

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu