Az Activision Blizzard szárnyal a New York-i tőzsdén a Microsoft rekordot jelentő felvásárlási bejelentése után

Az üzlet nem okozott meglepetést a redmondi techóriás befektetői körében, sőt: az Activision Blizzard jobban áll, mint valaha.

 

 

Az elmúlt hónapokban az Activision Blizzard a Wall Streeten is a vállalat vezetésével kapcsolatos kételyek miatt került a címlapokra, tőzsdei értékelése folyamatosan csökkent, de az utóbbi időben lassan talpra állt. Most a cég Microsoftnak történő eladásának híre 27,53%-ra lőtte fel a részvények árfolyamát, amely helyi idő szerint a tegnap délután első perceiben 30% fölé emelkedett.

A részvények árfolyama 30% fölött is járt

A Microsoft a maga részéről egyelőre stabilan tartja számait, ami a befektetők nyugalomra intő üzenetének tekinthető a vásárlással kapcsolatban.

 

 

 

 

Az ilyen nagy számokat tartalmazó ügyletek általában nem szoktak komoly izgalmat kiváltani a Wall Streeten a felvásárló cégek pénzügyi jövőjével kapcsolatban. A legjobb ellenpélda lehetne a Take-Two Interactive Zynga-felvásárlása, amely a New York-i Nasdaq indexen nagy zuhanást eredményezett.

 

Soha nem látott felvásárlás

 

A The Wall Street Journal szerint az Activision Blizzard és a Microsoft tranzakciójának értéke 68,7 milliárd dollár (jelenlegi árfolyamon 60,5 milliárd euró), a videójáték-iparban soha nem látott számok, majdnem tízszerese annak az összegnek, amit a technológiai vállalat a Bethesdáért fizetett.

Bobby Kotick szerint az Activision Blizzard felvásárlása várhatóan még a következő pénzügyi év júniusa előtt lezárul, ha minden a tervek szerint alakul.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu