A Dying Light 2 megjelenéskor nem fogja támogatni a crossplay rendszert [VIDEO]

A Dying Light 2 fejlesztői elárulnak néhány részletet a készülő játékról

 

 

A február 4-én megjelenő Dying Light 2 Stay Human megjelenésének közeledtével a Techland egyre több információt ad ki a régóta várt és ambiciózus első személyű zombis túlélőjátékról. Nemrég kiderült, hogy a következő öt évben tervezik tartalommal megtölteni a játékot, ami azt is jelenti, hogy néhány funkció nem lesz elérhető a megjelenéskor. Ma maga a cég jelentette be, hogy a konzolokon való kooperatív cross-play is ezek közé tartozik majd.

Ez azt jelenti, hogy a PS5, Xbox Series X/S, PS4 és Xbox One játékosok nem tudnak majd együtt játszani, függetlenül attól, hogy melyik konzoljuk van. Ugyanígy nem lesz lehetőség arra sem, hogy két generáció között kooperatívan játsszunk. Ez a funkció egy későbbi időpontban érkezik majd, bár azt még nem pontosították, hogy mikor. PC-n viszont már a megjelenés napjától elérhető lesz a keresztjáték: A Steam és az Epic Games Store játékosai február 4-től megoszthatnak egy játékot.

A Dying Light 2 Stay Human kooperatív módjában a teljes kampányt végig együtt játszhatjuk majd, ahogy arról maga a Techland is beszámolt ma, a prológtól a végső küldetésig. Mindenki, aki megosztja a munkamenetet, folytathatja majd a saját személyes játékában elért előrehaladást és a megszerzett tárgyakat. A döntési oldalon egy szavazási rendszer lehetővé teszi majd, hogy a játékosok beleszólhassanak abba, hogy melyik opciót válasszák, még ha a végső szót a játékvezető is mondja majd ki.

Úgy tudjuk, hogy az első naptól kezdve elérhető lesz az ingyenes frissítés a next-gen verziókra, így a játékosok átvihetik PS4-es és Xbox One-os játékaikat a PS5-ös, illetve Xbox X/S sorozatra. Azt már eddig is tudtuk, hogy a cím a Microsoft konzoljain Smart Delivery funkcióval fog rendelkezni, de ma megerősítették, hogy a Sony konzoljain is ingyenes frissítés-átvitel lesz.

Source: eseuro

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu