PlayStation kontroller rejtett stickekkel? A Sony szabadalmi bejelentése erre utal

TECH HÍREK – A javaslat lehetővé tenné a stickek elrejtését, hogy nagyobb védelmet biztosítson a PlayStation-kontroller számára.

 

 

A PlayStation nem vesztegeti az időt, ezért gyakran meglep minket igazán innovatív szabadalmakkal. Láttunk már olyan ötleteket, amelyek célja, hogy segítsék a játékosokat a játékokban, és olyan javaslatokkal is előállt már, amelyek a játékokban rejlő lehetőségeket próbálják még tovább bővíteni. A Sony ezúttal kizárólag a kontrollerek területére koncentrál, és olyan szabadalmat nyújtott be, amely a kontroller irányító-karjainak (stick) védelmét próbálná megteremteni.

A szabadalom igazán bizarr dizájnt mutat be az iparágban eddig látottakhoz képest

Előfordult már, hogy a kontroller irányító-karocskái beakadtak valami másba? A PlayStationnek erre a problémára is van megoldása: egy olyan kontroller, amely elrejtené a stickeket. A Coindipender számolt be erről az információról, amely a szabadalmi bejelentéshez mellékelt képeket elnézve igazán bizarr dizájnt mutat az iparágban eddig látottakhoz képest.

 

 

 

 

Ha kicsit tanulmányozzuk a vázlatokat, akkor látható, hogy a PlayStation elképzelése szerint a botokat befelé süllyeszthetjük, hogy elkerüljük a váratlan és frusztráló beakadási helyzeteket. Ahogy az ilyen jellegű regisztrációknál lenni szokott, ez nem jelenti azt, hogy a Sony minden erejét egy új kontroller megalkotására fordítja, hiszen kevés javaslat jut el ténylegesen a játékosokig.

Pedig nem ez az első alkalom, hogy a japán vállalat nagy hangsúlyt fektet az innovatív kontrollerek megalkotásába. A már piacon lévőket félretéve, novemberben regisztrált egy olyan kontroller ötletet, amellyel mobileszközökön is lehetne játszani. A legtöbbet emlegetett hír ezen a téren azonban talán a visszafelé-kompatibilitásra vonatkozó szabadalom, amely viszont a PlayStation platformokra szánt állítólagos Game Passról szóló pletykákkal párosult.

Forrás: Coindipender

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu