A Sony új PlayStation „coaching” rendszert védetett le a játékosok segítésére

TECH HÍREK – A PlayStation-fókuszú rendszer videófelvételeken és néhány képen keresztül ad majd tanácsokat a játékosoknak.

 

 

Ha gondjaid akadtak egy játékkal a PlayStation-ödön, hamarosan érkezhet a segítség. Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalán belül a Sony Interactive Entertainment nemrégiben egy új „coaching” rendszert jelentett be, amely a leírás szerint a különböző videójátékok számos szakaszában segít a játékosnak, akár tippekkel, akár tanácsokkal.

A rendszer videók és képek segítségével támogatja a játékost

Hogyan működik majd? A Sony szerint a rendszer felismeri, ha a játékos a játék egy szakaszában „egy bizonyos képességszint alá esik”, és ekkor tippekkel segíti a játékost, hogy hogyan küzdje le az adott szakaszt.

 

 

 

 

A rendszer „a játék közbeni segítségnyújtás módszereire” terjed majd ki, és ezt a szóban forgó cím videófelvételeinek felhasználásával teszi majd, olyan képekkel együtt, amelyek ráadásul betekintést nyújtanak a játékos által átélt problémába. „A rendszer felhasználható a különböző videójáték-műfajok játékosainak frusztrációjának csökkentésére egy új cím megtanulása közben” – olvasható a Sony leírásában.

Mikor érkezik ez a rendszer, és melyik PlayStation-konzolokra? A fentebb idézett beadvány a működés magyarázatára koncentrált, így ezek a részletek egyelőre nem ismertek. A Sony tavaly júniusban regisztrálta a rendszert, de csak december 30-án hozták nyilvánosságra.

Ez összhangban van a néhány hete hallott PlayStation-nyilatkozattal, amelyben a stúdió megemlítette, hogy a nagyobb hozzáférhetőségre törekszik, és mindenféle képességű játékosok jövőjét szeretné biztosítani.

Forrás: United States Patent and Trademark Office

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu