Dark Souls 3-mal játszol PC-n? Feltörhetik és tönkre is tehetik a számítógépedet, ha online játszol!

A Dark Souls 3 játékosok kockáztatják, hogy a számítógépük tönkremegy, ha online játszanak a From Software címével. A PC-n játszó Dark Souls 3 játékosoknak érdemes lesz résen lenniük egy veszélyes új exploit miatt, amely maradandó károkat okozhat a számítógépükben.

 

A From Software Souls-sorozatának első két Dark Souls játékának folytatása: a Dark Souls 3 még évekkel a 2016-os megjelenése után is hatalmas népszerűségnek örvend.

Azonban 2022. január 22-én kiderült, hogy egy új exploit potenciálisan érintheti azokat a PC-s játékosokat, akik játék közben csatlakoznak az internetre. Alapvetően a DS 3-at egy trójai vírussá változtathatja, amely sebezhető a rosszindulatú hackerek számára.

A Twitteren a Souls rajongó SkeleMann felszólította a játékosokat, hogy a játék jelenlegi állapotában ne játsszák online a Dark Souls 3-at.

„PC-n egy új, nagyon komoly exploit sújtja a Dark Souls 3-at, ami maradandó károkat okozhat a számítógépedben” – magyarázták. „Ez tönkreteheti a PC-t, lehetővé teheti a bejelentkezési adatok megosztását, vagy trójai falóként programokat futtathat a háttérben”.

Amellett, hogy a probléma kijavításáig nem szabad online játszani a Dark Souls 3-mal, azt is javasolták, hogy töltsük le a Blue Sentinel modot a játékhoz. Ez az addon segít felismerni a hackereket, azonban a Dark Souls 3 subredditen a felhasználók arról számoltak be, hogy a mod egyelőre nem képes felismerni ezt a bizonyos exploitot, ami csak még veszélyesebbé teszi azt.

Találtunk egy jó hírt a Redditről – hogy az exploit nem tűnik túlságosan elterjedtnek. De arra is figyelmeztettek, hogy az exploit „súlyos” károkat okozhat a számítógépen, és azt javasolták minden PC-s felhasználónak – mod ide vagy oda -, hogy maradjon távol az online játéktól, amíg nem javítják a szolgáltatást.

De van egy nagyon rossz hír is: néhány játékos a hozzászólásokban azt mondta, hogy az exploit az Elden Ringet is érintheti, ami elég tragikus lenne a várva várt cím számára.

„A discordon lévő emberek szerint ez akár az Elden Ringben is lehetséges” – írta az egyik felhasználó. „Vagy a From [a fejlesztő csapat] javítja ezt, vagy az Elden Ring eleve el van ítélve”.

Jonientz, aki az eredeti posztot tette, amelyben felhívta a figyelmet az exploitra, hozzátette, hogy tájékoztatták a From Software-t a problémáról.

„Ők [a From Software] nem nagyon változtatnak a hálózatukon a kiadások között, szóval igen. Nagyon durva ébredésük lesz, valószínűleg az első napon [az Elden Ring] vagy ahhoz közel” – magyarázták. „Egy órával ezelőttig nem voltak tisztában az RCE-vel [távoli kódvégrehajtás] és azzal, hogy ez mit jelent. Beszéltem velük.”

Remélhetőleg ez azt jelenti, hogy a Dark Souls 3 és az Elden Ring esetében már úton van a javítás. A legutolsó dolog, amit bárki szeretne, hogy 2022 egyik legnagyobb és legjobban várt játéka azért késik, mert a hackerek egy védtelen hátsó ajtót kapnak a játékosok PC-jének irányításához és potenciális tönkretételéhez.

Forrás: Dexerto.com

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu