A Netflix bemutatta Guillermo del Toro Pinokkiójának első előzetesét [VIDEO]

MOZI HÍREK – Úgy tűnik, a Netflix megelőzte a Disney-t, és elsőként adott ki egy teasert a Guillermo del Toro rendezte Pinokkió-filmhez.

 

 

Míg a rajongók arra várnak, hogy a Disney ősszel bemutassa a Pinokkió élőszereplős változatát, amelyet Robert Zemeckis rendezett Tom Hanks főszereplésével, addig Guillermo del Toro változata a klasszikus történetről, a fából készült báburól, aki igazi fiú szeretne lenni, idén decemberben jön ki. Annak ellenére, hogy a Netflixre néhány hónappal a Disney-film után érkezik, del Toro stop-motion zenés változata a Disney-t megelőzve egy teaser trailer formájában közzétette a film első előzetesét, amely bemutatja a közönségnek Ewan McGregort Tücsök Tihamér szerepében.

A Jim Henson Company, a ShadowMachine és del Toro közös munkája, ahogy azt sejteni lehetett, egy jól kidolgozott és gyönyörűen animált film lesz, amely ráadásul lenyűgöző szinkronhangokkal is büszkélkedhet. McGregor mellett, aki a „fából faragott kisfiú szívében élő tücsköt” alakítja, feltűnik még David Bradley mint Geppetto, Gregory Mann mint Pinokkió, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson és Burn Gorman mellett Christoph Waltz és Tilda Swinton is.

A Pinokkióval a látnok rendezőnek lehetősége nyílik arra, hogy letegye a névjegyét a stop-motion animáció világában, amelyről egykor azt hitték, hogy kihalófélben van, de úgy tűnik, a valóság rácáfolt az efféle negatív hangokra.

Mint a filmtörténet egyik legnagyobb fantasy rendezője, Guillermo del Toro kiérdemelte a jogot, hogy eldöntse, milyen filmeket készít, de amikor Pinokkió történetének animációs változatának elkészítésére került a sor, azt mondta, hogy kötődést érez mind az animáció médiumához, mind magához Pinokkió karakteréhez.

„Egyetlen művészeti forma sem volt nagyobb hatással az életemre és a munkámra, mint az animáció, és a történelem egyetlen karaktere sem jelentett számomra olyan mély személyes kapcsolatot, mint Pinokkió” – mondta a rendező 2018-ban, amikor bejelentették a projektet. „A mi történetünkben Pinokkió egy ártatlan lélek, akivel az apja nem törődik, és aki elvész egy olyan világban, amit nem tud felfogni. Egy rendkívüli utazásra indul, amelynek során mélyen megérti az apját és a való világot.”

Természetesen a Disney is kiadja saját Pinokkió-animációs filmjének élőszereplős változatát, amely csatlakozik a Disney ajtaja előtt sorakozó remake-ek hosszú sorához. Bár két azonos karakterre és általános történetre épülő film más körülmények között problémásnak bizonyulhatna, kétségtelen, hogy Guillermo del Toro verziójának hangvétele és stílusa biztosítja majd, hogy ne nyelje el a Disney nevű bálna.

Forrás: Espinof

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu