New Tales: új kiadó és fejlesztő lép a színpadra; sokan az Activision Blizzardtól jöttek el!

A New Tales csapat tagjai korábban az Activision Blizzardnál, a LucasArtsnál, a SEGÁnál, a Sierránál, vagy a Ubisoftnál dolgoztak.

 

A párizsi központú stúdió bejelentette megalapítását. Új IP-ken dolgozik a belső csapatain keresztül, illetve fair partneri kapcsolatokkal a külsős fejlesztőknek kiadói szolgáltatásokat fog nyújtani. A New Tales alapító tagjainak átlagosan 22 évnyi tapasztalata van a játékiparban, és például a Call of Duty, a Counter-Strike, a Crash Bandicoot, a Diablo, az EverQuest, a Half-Life, a Hearthstone, az Overwatch, a Star Wars: Jedi Knight, a Sonic the Hedgehog, illetve a World of Warcraft IP-jén dolgoztak. Nem gyenge a lista.

Az alapítók neve sem rossz. Cedric Marchal (zárójelben a posztjukat említjük: elnök-vezérigazgató) majdnem három évtizede dolgozik a játékiparban. A Blizzardnál, a Vivendi Gamesnél, a SEGÁnál és a Cryonál fordult meg, és korábban az Activision Blizzard nemzetközi senior alelnöke volt. Benoit Dufour (működtetési igazgató) hasonló posztot töltött be, előtte pedig ő is a Vivendi Gamesnél dolgozott. Delphine Le Corre (a növekedésért felelős vezető) a Vivendi Games után a Blizzardnál az európai, közel-keleti és afrikai igazgatói posztot látta el. Emmanuel Obert (tartalmi igazgató) is ezt a pozíciót töltötte be a Blizzardnál, miután a Ubisofttól oda igazolt. Kim Resko (játékfejlesztési senior tanácsadó) a Blue Silver Studios társalapítója és a LucasArts egyik művésze volt, Ray Gresko (Kimmel azonos pozícióban) szintén a Blue Silver Studios társalapítója volt, továbbá a Blizzard nemzetközi fejlesztői igazgatójaként dolgozott, míg Julia Humphreys (azonos posztban a két Greskóval) az Overwatch gyártási igazgatója, illetve a Seven Studios senior producere volt.

Marechal a sajtóközleményben azt írta, hogy szenvedélyes, példátlan tapasztali pedigrével rendelkező játékosokból alapított egy csapatot, ami a legnagyobb IP-ken és játékosközösségeken dolgozott korábban. A játékoknak ritkán volt ennél izgalmasabb időszaka, ugyanis az innováció és a kreativitás jelentős löketként szolgál, viszont egyre gyakrabban vannak új megjelenések, és emiatt fontos a nemzetközi kiadás szerepe. A New Tales ezért felel majd: a fejlesztőkkel dolgozik majd egy, közös csapatként, hogy a siker maximalizálva legyen. A belsős fejlesztési kapacitásukat is fejlesztik, hogy saját játékaikat és IP-iket megvalósítsák, aztán állásajánlatozott egyet.

A New Tales már dolgozik is néhány partnerrel, akik azonos ambíciót és értékeket képviselnek. Sok sikert nekik!

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu