Sniper Elite 5: megszállhatjuk mások játékát is [VIDEO]

A Sniper Elite 5 Invasion módja tehát követni fogja például a DOOM Eternalban, vagy a Souls-játékokban látott megközelítést, viszont itt egy tengelyhatalmi mesterlövészt irányíthatunk így.

 

A Rebellion Development szerint az Invasion Mode a játék drámájához és taktikázásához új szintet fog adni, mert így nem lesz olyan egyszerű a küldetésünk teljesítése. A játékost megszálló mesterlövésznek (aki a tengelyhatalmakat képviseli) egyetlen célja lesz: a szövetséges sniper kiiktatása, de a megszállt játékos is kap egy plusz feladatot, ugyanis neki az ellenséges mesterlövésszel kell majd végeznie. Kooperatív játékmenetben is lesz lehetőség invázióra, de a két célpontért a megszálló mesterlövész nagyobb jutalmat kap, ha sikerrel jár.

Chris Kingsley, a Rebellion technikai vezetője szerint a játékélményhez remek plusz lesz a Sniper Elite 5-ben ez a játékmód, hiszen egy ember irányította megszálló változatos és kiszámíthatatlan tud lenni, így pedig nagyobb a kihívás és a feszültség. A megszállt játékos értesítést fog kapni a tengelyhatalmi mesterlövész beszállásáról, és onnantól egy komoly macska-egér harc veszi kezdetetét. Ez pedig majdnem betűről-betűre úgy hangzik mint amit az Arkane megvalósított a Deathlooppal. Persze aki szólóban akar játszani, kikapcsolhatja az Invasion Mode-ot, ám Kingsley mindenkinek javasolja legalább egyszer annak kipróbálását. A stúdión belül jót szórakoztak vele, mert innovatív, lopakodós módokat találtak a másik játékos kifektetésére.

Egyedi skilleket is megnyit az Invasion Mode. A tengelyhatalmi mesterlövész a mesterséges intelligenciát segítségül hívhatja, hogy a szövetségi snipert megtalálja. Ha megjelöl egy bajtársat, az Eagle Eyes segítségével ha az MI meglátja a megtámadott játékost, akkor a legutóbbi tartózkodási helye (ahol meglátták) a térképen ábrázolva lesz. A Stay Sharp utasítással parancsot adhat a közelében levő MI katonáknak, akik így jobban fognak figyelni. A szövetséges mesterlövész pedig a megszállással kapcsolatos telefonokat használhatja a pályán, mert így megtudhatja, hogy ellenfele hol is tartózkodott a legutoljára. Itt is lesz egy csavar, ugyanis nem csak csapdákat lehet elhelyezni, de a túlzott használat figyelemfelkeltő lesz, így pedig kitudódhat a játékos tartózkodási helye. A sikeres tengelyhatalmi mesterlövész fegyvereket, tárgyakat és skineket nyer, míg a szövetséges oldalon harcoló játékos fegyver és karakterskineket nyer ezzel. Továbbá az Invasion Mode bekapcsolásával több XP-t szerezhetünk.

A Sniper Elite 5 valamikor az idei év folyamán fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A Game Passban fog elrajtolni, így az előfizetők a megjelenés napjától elérhetik a mesterlövészkedést.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu