Elden Ring és George R. R. Martin: Miyazaki elmagyarázta, miért őt kérte fel az együttműködésre

Az Elden Ring megálmodója interjút adott, amelyben a játékának nehézségéről és a nyílt világhoz való viszonyáról is beszél.

 

 

Bár a From Software bármelyik játékának bejelentése a játékosok nagy csoportjának figyelmét felkelti, ez a jelenség az Elden Ring és A jég és tűz dala regényciklus szerzőjével, George R.R. Martinnal való együttműködése esetében felerősödött. Úgy tűnik, hogy ez a felkérés nem csak egy fantasy világ fejlesztésére szolgált, hanem lehetővé tette Miyazaki számára, hogy felfedezze a videójátékok és más műfajok házasságát.

„A játékok és a könyvek ugyanis merőben különböző médiumok” – Hidetaka Miyazaki

Egy interjún keresztül, amelyet a PlayStation blogon találsz (lásd alul), a japán alkotó beszélt az Elden Ring nehézségeiről és a nyitott világhoz való kapcsolódásáról. Mindemellett arra a kérdésre is válaszolt, hogy újra együttműködhet-e egy befolyásos szakemberrel: „Nem hiszem, hogy játékfejlesztő kollégát választanék. Őszintén szólva, az egyik legfontosabb ok, amiért George R. R. Martinnal dolgoztam, az volt, hogy az a közeg, amelyben ő dolgozik, annyira más stílusú. A játékok és a könyvek végül is merőben más médiumok.”

Miyazaki tehát nyitott mindenféle partnerségre, amely lehetővé teszi számára, hogy másképp lássa a videójátékokat: „Ha választanom kellene, akkor olyasvalakit választanék, aki ugyanazt a stimulációs szintet tudja nyújtani, amit nekünk, videójáték-fejlesztőknek lehetetlen elérni. Lehetne valaki, aki könyvekkel, művészettel, zenével vagy bármi mással foglalkozik, ami megadhatja azt a lendületet, ami alkotótársként hajt minket, de egy teljesen más műfajban.”

Kétségtelen, hogy az élmény mindkét fél számára kifizetődő volt, hiszen George R. R. Martin a blogján azt írta, hogy bár nem sok köze van a videójátékokhoz, lenyűgözte, amit a From Software alkotott. Ugyanakkor mások, például Brandon Sanderson fantasy bestseller-szerző maliciózus kritikát fogalmaztak meg Martin felkérésével kapcsolatban.

Forrás: PlayStation.blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu