PlayStation VR2-re (is) fejleszt a Kojima Productions?

A japán stúdió birtokába juthatott a Sony-tól egy fejlesztői készlet (azaz devkit), mert nagyon úgy tűnik, hogy a Kojima Productions a virtuális valóság környékén tapogatózik.

 

A Twitteren azt írta az Oops Leaks néven futó fiók (amit több, ismertebb bennfentes is megerősített mostanában), hogy a Kojima Productions két hónapja, azaz 2021 novemberében kapta meg a PlayStation VR2 prototípusokat a Sony-tól. Meg nem erősített információi alapján a japán csapat következő, kisebbnek nevezett projektje egy VR-játék, vagy ahogy a stílusban gyakran szokták nevezni, VR-élmény lehet, amit Céline Tricarttal közösen valósíthat meg Kojima Hideo. Tricart egy díjnyertes VR-profi és történetmesélő, így jó úton tapogatózhat a stúdió, ha mindez igaz.

Kojima még tavaly év végén felfedte, hogy két projekten dolgozik. Az egyik egy nagyobb cím lesz (Death Stranding 2? Silent Hill?), míg a másikat egy új kihívásnak nevezte, később pedig a Twitteren egy radikálisabb kísérletként is jellemezte azt. A virtuális valóság pedig valóban új kihívás lehet a japán géniusznak, és a radikális elképzelés sincs olyan messze a Sony új VR-headsetétől (amiről még mindig nem tudjuk, hogy mikor jön, de írtuk már, hogy a pletykák szerint idén már el is jut a boltokba).

Kojima és Tricart pedig nem ismeretlen párosítás. Dolgoztak ők már közösen, ugyanis a velencei filmfesztivál VR-os nevezéseivel kapcsolatban ott voltak a zsűribe, így a kettő között ott van már a kapcsolat, amit bármikor beizzíthatnak valami komolyabbra. Ja, és Kojima korábban már aláhúzta, hogy ő őszintén kísérletezni szeretne a virtuális valósággal, emiatt pedig a Sony új hardvere kapóra jöhet neki. (S mivel a Death Stranding is először PlayStation 4-re jött ki, ahogy annak bővített, Director’s Cut kiadása is először a PlayStation 5-öt célozta meg, a „kékek” valóban ledobhattak neki egy-két devkitet!)

Nem tudjuk még, hogy mi lesz ebből, úgyhogy zárjuk a sorainkat a szokásos refrénnel: mindez nem hivatalos.

Forrás: PSL

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu