Két cross-gen játékot is bejelentett a Chibig [VIDEO]

A Chibig nem az AAA, és nem is éppen a vizuálisan elképesztő szintet képviselő kategóriába tartozó játékpárosról rántotta le a leplet.

 

A Chibig a Nukefisttel közösen dolgozik a Mika and the Witch’s Mountainen, ami mindegyik jelentős konzolra meg fog jelenni idén. A játék Steam-oldala szerint Mika egy boszorkány, aki még nem ért végig a gyakorlatain. Ehhez ki kell segítenie a hegy alján levő kisváros lakóit, és a varázsseprűjén kell a csomagokat elvinnie nekik. Így Mika a sziget körül fog manőverezni, és mindegyik sikeres szállítással erősödni fog. Eközben egyre inkább meg lehet ismerni a kisváros lakóit. A kockázat persze az, hogy a repülés veszélyes, és a szállítás során a csomagok könnyedén megsérülhetnek.

A játékban nincsenek harcok, így a Chibig a kíváncsiaknak javasolja a Mika and the Witch’s Mountaint. Egy nyílt világgl rendelkezik tele titkokkal minden egyes szegletében, úgyhogy stílusilag a sandbox jelzőt is alkalmazhatjuk rá. A lakók mindegyikének új története van minden egyes kézbesítés során (de meg kell védenünk a csomagokat a természeti hatásoktól). A történet szívmelengető lesz, ugyanis a felnövésről és a saját utunk kijárásáról szól. Rövid, narratíva-vezérelt játékról van szó, amiben lesz elég titok, hogy visszatérjünk hozzá.

A másik játék a Chibigtől a Koa and the Five Pirates for Mara, amin a Talpa Games és az Undercoders is dolgozik. Ennek Steam-oldala szerint Koához és Napopóhoz csatlakozhatunk, hogy Mara világán átutazhassunk. Vad szigetek, csapdák, illetve kalózok is lesznek rendesen. Klasszikus platformer stílust akar ez a játék képviselni. A szigetvilágot lassanként nyithatjuk meg a homokos tengerpartoktól a vulkánokig. Mindegyik sziget tele lesz titokkal és gyűjthető tárgyakkal. Újoncoknak és speedrunnereknek is ajánlott.

A Mika and the Witch’s Mountain, továbbá a Koa and the Five Pirates of Mara is 2022 során fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steamen), PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re. Szóval senki sem fog kimaradni…

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu