Egy művészeti könyv szivárogtatta ki a Hogwarts Legacy megjelenési időszakát?

Ez a helyzet az a Hogwarts Legacy esetében is, amikor a marketingben az egyik ágazatnak fogalma sincsen arról, hogy a másik pontosan mit is művel.

 

A Hogwarts Legacy ugye a Harry Potter-univerzumban játszódó RPG lesz, amiről írtuk már, hogy 2022-ben jöhet, de olyat is hallottunk róla, hogy csak 2023-ban fog megérkezni. A játék olyan nagy jelentőséggel bír, hogy művészeti könyv is készül belőle, címe The Art and Making of Hogwarts Legacy, azaz megtudhatjuk, hogy a művészeti stílusa mellett az RPG hogyan is valósult meg.

A The Rowling Library arról írt, hogy a könyv szerzője Jody Revenson lesz, aki a Rowling-művekből két hasonló alkotással már jelentkezett (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore Movie Magic, Harry Potter Paper Craft), és a site szerint az Insight Editions szeptember 6-án fogja publikálni. Mivel a Hogwarts-suliban is szeptember elsején kezdődik a tanév, a könyv, és ebből adódóan a játék megjelenési időszakának is logikus lehet az első őszi hónap, ugyanis eléggé hülyén festene, ha a könyvet hónapokkal később követné csak a játék, amiről az olvasni/látnivaló szól…

Amikor ez a játék be lett jelentve, a Hogwarts Legacy-ról ezt nyilatkozta David Haddad, a Warner Bros. Games elnöke: „A Hogwarts Legacy a játékosoknak a varázslatos világban (Wizarding World) semmihez sem hasonlítható RPG játékmenettel adja meg az irányítást a saját élményeik felett, ami tovább növeli a rajongói vonzerőt a Portkey Games kiadó alatt. Az Avalanche életre keltette ezt a gazdag és mély világot, amely tele van akciódús varázslatokkal, valamint egy részletes, titokzatos történettel, amely a rajongókat és a játékosokat egyaránt leköti.”

A XVIII. század végén játszódó Hogwarts Legacy-t a korábban a Disney Infinity játékokat fejlesztő, majd a sorozat bukása után bezárt, ám a Warner alatt újraindított Avalanche Software fejleszti. A nyílt világú RPG multiplatform és cross-gen játékként lett bejelentve, és elvileg idén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Denuvóval, ismervén a Warnert…), PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Februárban vagy márciusban egy PlayStation-műsor során többet is hallhatunk róla, írja AccountNGT.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu