Micsoda elismerés! Bruce Willis külön kategóriát kapott a legrosszabb mozikat díjazó Razzie Awards idei listáján

MOZI HÍREK – Kihirdették a Razzie Awards 2022-es jelöléseit, és Bruce Willisnek annyi van, hogy saját kategóriát kapott.

 

 

Hollywood minden sztárja el lenne ájulva, ha egy díjátadón kategóriát szentelnének neki, de idén csak Bruce Willis részesült ebben a megtiszteltetésben. Azonban nem biztos, hogy a Die Hard-veterán feltünteti majd a CV-jében ezt az elismerést, ugyanis a szóban forgó kategória a 42. Razzie-díjátadón a „2021-es év filmjeiben nyújtott legrosszabb Bruce Willis alakításért” jár.

Az év legrosszabb filmjeit vidáman kifigurázó Razzie idén a szokásosnál egy lépéssel tovább ment: Willisnek saját kategóriát hoztak létre…

…az elmúlt évben megjelent nyolc filmjéért, amelyek mindegyikét Arany Málna-jelölésre érdemesnek ítélték.

A kifejezetten Bruce Willist fricskázó új kategóriában – példátlan módon – hét 2021-ben és egy 2022 januárjában megjelent film száll versenybe azért, hogy elnyerje Bruce Willis tavalyi évének legeslegrosszabb filmjének megtisztelő címét. A filmek listáján a Kozmikus bűn, a Deadlock, az Apex – Vadászok szigete, a Fortress, a Midnight in the Switchgrass, a Gyilkos ösvény, a Kereszttűzben és az American Siege szerepel.

Úgy tűnik, a döntés azért született, hogy más színészeknek is megadják azt a kétes megtiszteltetést, hogy a Legrosszabb színész kategóriában úgy sétáljanak el a díjjal, hogy Willis ne lopja el tőlük a dicsőséget, és ez így is van jól, mert különben valószínűleg az öreg Bruce feltörölné a padlót a többiekkel.

Bár Bruce Willis minden idők legnagyobb akciófilmjeiben játszott, ez is bizonyítja, hogy még a legkiemelkedőbb sztároknak is lehet egy-egy rossz napjuk… vagy ebben az esetben egy rossz évük. Azonban, bár ez a kategória állítólag egyszeri alkalom, minden esély megvan arra, hogy jövőre visszatérjen, mivel Willisnek legalább hét további „Direct-to-Video” filmje jelenik meg a következő 12 hónapban, köztük a Fortress 2, az egyik idei jelölt film folytatása.

 

 

 

 

Amikor a Razzie-díjakról van szó, általában egy maréknyi film, illetve színész kapja a jelölések túlnyomó többségét. Idén ez a kétes megtiszteltetés mások mellett például Amy Adamsnak is kijárt, aki a „legrosszabb női főszereplő” (Nő az ablakban), illetve a „legrosszabb mellékszereplő” (Kedves Evan Hansen) kategóriájában is bezsebelt egy-egy jelölést. Ugyanakkor rá aztán végképp nem mondhatjuk, hogy ne lenne rendkívül tehetséges és elismert színész; ez is jól példázza, hogy nem érdemes túlságosan a szívünkre venni, ha kedvenceink időnként felkerülnek az Arany Málna-listára…

A „győzteseket” március 26-án jelentik majd be; addig lehet szavazni a Razzie honlapján, ahol a teljes listát is megtaláljátok (lásd egy sorral lejjebb!)

Forrás: Razzie.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu