The Centennial Case: A Shijima Story: élő szereplős kalandjáték a Square Enixtől [VIDEO]

Multiplatform, cross-gen játék, a The Centennial Case: A Shijima Story ami a japán kiadótól szokatlan módon egy konzolgyártót ki fog hagyni a képletből.

 

A játékot Ito Koichiro (Metal Gear Solid V: The Phantom Pain) rendezi, producere pedig Ehara Junichi (NieR: Automata) lesz. A The Centennial Case: A Shijima Story a Shijima családról szól: több, megmagyarázhatatlan halál történt az utóbbi évszázad során. A mi karakterünk a történetben Kagami Haruka, egy krimiíró lesz, és az ő képességeit kell alkalmaznunk, hogy a négy gyilkossági ügyet fel tudjuk göngyölíteni, így nekünk köszönhetően a gyilkos (gyilkosok?) kilétére is fény fog derülni.

A filmes (és a forgatókönyvért felelős rendező) a projektben Tachibana Yasuhito, aki a Netflixen a The Naked Directorral már futott egy nagyot. Neki köszönhetően a vizuális történetmesélés új szintre emelkedik a jó minőségű filmes jelenetekkel, illetve az élő szereplős játékmenettel. Hiteles, tradicionális japán történetre számíthatunk, amiben Japán több korszakát is lefedte a Square Enix. Mindegyik korszakban információkat kell gyűjtenünk az igazság leleplezése érdekében, és így valóban pontot tehetünk a Shijima család ügyének végére.

Sakuraba Nanami alakítja a főszereplőt, Shijima Eiji karakterét (ő a család második gyermeke, aki hazatér segíteni a nyomozásban) Hiraoka Yuta öltötte magára. Tehetséges japán színészek keltik életre a rejtélyes kalandot, és mindegyik korszakban változatos figurákra érdemes felkészülnünk. Ehara szerint ez egy olyan játék, amibe mindent beleadtak, és sokat beszélt róla Itoval (aki sok kalandjátékot megteremtett már) és Tachibanával. Remekül felfűzött történet, mindez egy olyan játékmenet-élménnyel, ahol a képességünket kell alkalmazni az elkövető megtalálására. Van egy nagy titok is, ami egymáshoz köti a bűncselekményeket. A játék a fejlesztésének utolsó fázisában jár már, és a cél az, hogy egy olyan krimijáték jöjjön létre, amit mindenki élvezhet.

A The Centennial Case: A Shijima Story május 12-én fog megjelenni PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Nintendo Switch-re és PC-re (Steamen, nagy eséllyel Denuvóval, ismerve a kiadó történetét…). PC-n már elő is lehet rendelni, és így a játék mellé egy mini soundtracket is kapunk (ezt május 19-éig kaphatjuk meg: a játék megjelenése utáni egy héten keresztül még áll az ajánlat). Ezért Hayashi Yuki (Dragon Quest: The Adventure of Dai anime és játéksorozat), Okuno Daiki, Takagi Ryoshi, Fukuhiro Shuichiro és Yamashiro Shogo felel. Ezúton is gratula a YouTube-nak, hogy a japán trailer nem korhatáros, az angol meg igen, és a beágyazás ellenére is a YouTube-on kell megnézni!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu