Idén megjelenhet a Dead Island 2? [VIDEO]

Miután a Techland (akik a Dead Island formuláját lényegében továbbgondolták a Dying Light alatt, és eközben annak folytatását is kiadták!) maga mögött hagyta az IP-t, talán végre folytatódhat „a halott sziget” története…

 

2020 júniusában (amikor kiszivárgott a Dead Island 2-ből egy állítólag 2015-ös keltezésű verzió) ezt írtuk a játék már akkor is elképesztően zűrös fejlesztési múltjáról: „A Dead Island 2 lassan nemkívánatos személy lesz a családban. Szinte senki sem akar foglalkozni vele: először a Dead Island eredeti fejlesztőcsapata, a Techland állt neki, de lemondtak róla, és kb. meg is valósították más néven a folytatásukat (Dying Light a Warnernél), így ekkor a német Yager kezébe nyomták a lengyelek a projektet. A Spec Ops: The Line fejlesztői összekülönböztek a kiadóval (Deep Silver) a „projekttel kapcsolatos nézeteik” miatt. Ekkor a Sumo Digital vette át a stafétát, de nekik sem jött össze (ők pedig a Crackdown 3-mal hasaltak egy szépet), és most a Deep Silver egy belső stúdiója, a Dambuster dolgozik rajta. Ők fejezték be a Homefront: The Revolutiont is. Ebből az egészből majd simán lehetne egy dokumentumfilmet csinálni – a NoClip meg is valósíthatná majd…” Tény, a NoClipnek ennek komolyan utána kellene járnia!

Azóta eltelt több mint másfél év, és a Dead Island 2 még mindig sehol, holott 2014-ben, tehát konkrétan egy teljes konzolgenerációval ezelőtt jelentette be a Deep Silver, ami azóta már az Embracer Group alá tartozik. Tom Henderson, egy megbízhatónak nevezhető bennfentes pedig egy videóban arról beszélt, hogy szerinte a játék idén meg is jelenhet! Mindenki azt mondta neki a környezetében, hogy a játék jó állapotban van, és hamarosan valamilyen játékmenetes videóban be lenne (ismét…) jelentve.

Henderson szerint a megjelenési dátum október és december között lenne valamikor (tehát az év utolsó negyedévében), vagy átcsúszhat 2023-ra, ha a fejlesztési ciklusban ismét valami galiba lenne. A történet a bennfentes szerint úgy indul, hogy egy repülőn ülünk, és zombivá vált pár utas. A gép aztán Hollywoodban lezuhan, mi túléljük ezt, és valahogy túl kellene élnünk az egészet. (A helyszín tehát Los Angeles patinás városrésze lenne… de vajon parodizálják a filmipart és annak khm, kínai lefekvését? Eredetileg amúgy a sztori arról szólt, hogy az amerikai hadsereg Kaliforniát karantén alá helyezte… tehát a lokáció jelentősen nem változott!)

Mindez persze nem hivatalos, de azért feltennénk a kérdést: vajon a Dead Island 2, már ha valóban megvalósul, ki fog-e még jönni PlayStation 4-re és Xbox One-ra…?

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu