Az Ubisoft belső körben megvédte az NFT-ket, az alkalmazottak heves nemtetszése közepette

Az alkalmazottak szkepticizmusa ellenére az Ubisoft állítólag Ghost Recon NFT-ket osztogat a 20. évforduló megünneplésére.

 

 

Az elmúlt hetekben az Ubisoft az NFT-k legnagyobb támogatójaként pozicionálta magát. Kezdődött a vitatott Ubisoft Quartz-zal, amely hamarosan erős kritikát kapott a nyilvánosságtól. A vállalat szerint a közönség „nem érti” a digitális eszközökben rejlő potenciált, ám úgy tűnik, most már saját alkalmazottainak szkepticizmusával is szembe kell néznie.

„A vezetőségbe vetett bizalmat már a zaklatási ügyek kezelése is megingatta, most pedig még ez is…?” – Egy név nélkül nyilatkozó alkalmazott

Amint arról Jason Schreier a Bloombergben beszámol, sok alkalmazott megszólalt, miután a feletteseiktől kaptak egy emlékeztetőt, amely „a blokklánccal kapcsolatos legfontosabb kérdésekre igyekezett választ adni és a lehető legvilágosabban kommunikálni.” Ez nem csak széles körű ellenérzéseket váltott ki, hanem az NFT-k és a Ubisoft minden olyan javaslata ellen határozottan fellépő nyilatkozatokat is, amelyek az univerzum felé mozdítják el: „Az EA-val versenyzünk a >>közönség által leginkább gyűlölt stúdió<< címért? Mert éppen ezt teszitek” – kommentálja az egyik dolgozó.

Néhány alkalmazott nem érti ezt az irányváltást, és inkább a minőségi videójátékok készítésére koncentrálnak: „Tudjátok, mi az, amivel szintén sok pénzt lehet keresni? Szórakoztató, látványos és innovatív sikerjátékok készítésével! Miért nem erre koncentrálunk?” Ezeken a véleményeken túl vannak, akik a Ubisoft egy másik, ellentmondásosabb epizódját idézik fel: „Most komolyan, a vezetőségbe vetett bizalmat már a zaklatási ügyek kezelése is megingatta, most meg ez?

Az Ubisoft nem adott ki olyan nyilatkozatot, amely reflektálna a dolgozók felhördülésére vagy a helyzet lehetséges megoldására, bár egy jelentés szerint a cég a Ghost Recon 20. évfordulójának megünneplésére NFT-ket osztogatnak majd a beosztottaknak. Végül is az egész a már említett Ubisoft Quartz-zal kezdődött, de a vállalat más lépéseket is tett ezen a területen egy blokklánc technológiát és NFT-t használó platformmal való partnerséggel.

Forrás: 3DJuegos

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu