Robert Pattinson szerint a Batman egy „film noir detektívtörténet”, megrázó nyitójelenettel

MOZI HÍREK – A Batman sztárja, Robert Pattinson nem tudta, hogy a karaktert a világ egyik legnagyobb detektívjeként ismerik.

 

 

Robert Pattinson nemrég „megrázónak” nevezte a Batman nyitójelenetét, legalábbis a karakter minden korábbi iterációjához képest. A GQ-val beszélgetve Pattinson tovább erősítette Matt Reeves rendező azon törekvését, hogy a Batman egy detektívtörténet legyen, egy olyan elem, amiről Pattinson nem tudta, hogy a DC Comics lapjain olyan gyakran tulajdonítják a figurának.

„Egyedül néztem meg a film nyers vágását. És az első felvétel annyira elüt minden más Batman-filmtől, hogy az egésznek teljesen más a tempója. Ez volt az, amit [a filmrendező] Matt [Reeves] már az első találkozásunkkor mondott: >>Egy ’70-es évekbeli noir detektívtörténetet akarok csinálni, mint a Magánbeszélgetés.<< És én azt hittem, hogy ez a hangulattervre vagy valami hasonlóra, a kinézetre vonatkozik. De már az első jelenetnél azt gondoltam: >>Ó, ez tényleg egy detektívtörténet!<< És idiótának érzem magam, mert nem is tudtam, hogy Batman a >>világ legnagyobb detektívje;<< ezt még életemben nem hallottam – de ez tényleg működik, és nem csak azért, mert sokat van a zsaruk között.”

Batman sokkal többet nyomoz és beszélget majd a bűnözők péppé verése között

Mivel a Batman végre a karakternek a „világ legnagyobb detektívje” változatát szeretné bemutatni, Pattinson elárulta, hogy az ő Denevérembere sokkal több következtetést von le és sokkal több beszélgetést folytat majd a bűnözők péppé verése között.

„Általában, amikor Batmant látod, akkor megérkezik és összeveri az embereket. De beszélgetéseket folytat, és vannak köztük érzelmes jelenetek, amik szerintem egyik másik filmben sem voltak.”

Az ötlet, hogy A denevérember egy „megrázó” nyitójelenettel nyit, nem okozhat túl nagy meglepetést, és kétségtelenül segít a közönségnek, hogy könnyebben belerázódjon Matt Reeves rendező és Robert Pattinson sztár Bruce Wayne és alteregójának látszólag nagyon eltérő megközelítésébe.

Egy állítólagos első reakció a Batmanre máris elvetette a magját annak, hogy a DC ikonikus szuperhőséről egy egészen más vízió készül. Az AwardsAce.com főszerkesztője által leleplezett hírek szerint a film olyan mozikkal rokonítható, mint például a Zodiákus, a Kínai negyed vagy éppen A bárányok hallgatnak. A forrás azt állítja, hogy „ellentmondásos” lesz, és az emberek „végtelen sokat fognak róla vitatkozni.”

A Batman a tervek szerint 2022. március 3-án debütál a hazai mozikban, többszöri csúszást követően.

Forrás: CQ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu