A Rebel Moon koncepciórajzai Zack Snyder és a Netflix epikus sci-fi ságáját ígérgetik

MOZI HÍREK – Néhány lenyűgöző új koncepciógrafika ad némi ízelítőt arról, hogy mire számíthatunk Zack Snyder Rebel Moon című filmjétől.

 

Kezdenek összeállni a dolgok Zack Snyder rendező közelgő sci-fi eposzához, a Lázadó holdhoz. A Netflixen megjelenő filmhez maga Zack Snyder adott ki néhány új, lenyűgöző koncepciórajzot, amelyek azt sejtetik, hogy milyen terjedelemre lesz szükség a megosztó rendező eredeti ötletéhez, amelyet a Star Warshoz és Akira Kurosawa munkásságához is hasonlított.

A Rebel Moon „egy békés kolónia történetét meséli el a galaxis szélén, amelyet egy Belisarius nevű zsarnoki régens seregei fenyegetnek. A telepesek kétségbeesésükben egy titokzatos múltú fiatal nőt küldenek, hogy keressen harcosokat a szomszédos bolygókról, hogy segítsen nekik szembeszállni”. A Rebel Moon epikus víziója már ebből a koncepciórajzból is kitűnik, Zack Snyder állítólag azt reméli, hogy a Star Wars mintájára saját sci-fi saga születik. A gyönyörű tájak folytatódnak a NetflixFilm által közzétett másik pillantásban.

A koncepciórajzok tárháza mellett a Rebel Moon sztárszereplőit is bejelentették. A Múmia és az Atomic Blonde sztárja, Sofia Boutella mellett a főszerepben Charlie Hunnam, Djimon Hounsou, Ray Fisher, Doona Bae, Jena Malone, Staz Nair, E. Duffy, Charlotte Maggi és Sky Yang is feltűnik.

 

A Lázadó Hold igazi szenvedélyprojekt a rendező Zack Snyder számára

 

A Rebel Moon koncepcióját Zack Snyder már jó ideje meg akarta csinálni, a rendező már jóval azelőtt elképzelte egy új sci-fi franchise ala Star Wars megalkotását, hogy a Disney megvásárolta volna az ikonikus filmet a LucasFilmtől. „Beszéltünk róla, de soha nem [történt meg]. A Star Wars-univerzumtól távol, saját magamtól dolgoztam rajta, mint egy sci-fi dolgon… Ez még mindig egy sci-fi dolog. Ugyanaz a történet” – mondta Snyder korábban. „Most már csak hagyom, hogy a Star Wars legyen Star Wars. A 11 éves énem még mindig ezt akarja csinálni, és most már tudom, hogyan kell. Szóval, talán egy nap majd meglátjuk.”

Snyder úgy döntött, hogy „hagyja, hogy a Star Wars legyen Star Wars”, és mostantól erősebben támaszkodik Akira Kurosawa rendező munkásságára, amely természetesen George Lucast is inspirálta. „Én Akira Kurosawa-rajongóként, Star Wars-rajongóként nőttem fel. Ez a sci-fi iránti szeretetem és egy óriási kaland” – mondta Snyder a Lázadó holdról. „Remélem, hogy ez is egy hatalmas IP és egy olyan univerzum lesz, amit ki lehet építeni… Az elmúlt két-három évet azzal töltöttem, hogy felépítsem ezt az univerzumot. Minden sarkot ki kell festeni. Terveket készítettem, folyamatosan rajzoltam, és tényleg megműveltem a termékeny talaját, hogy ez a világ teljesen megvalósuljon.”

Zack Snyder a Rebel Moon producere lesz produceri partnerével és feleségével, Deborah Snyderrel együtt, és a szándék az, hogy a film egy saját franchise-t hozzon létre. Snyder már teremtett erre precedenst a Netflixnél, a legutóbbi zombi-rablós filmje, az Army of the Dead folytatásokat, előzményfilmeket, spinoffokat és animációs sorozatokat eredményezett.

Bár a Netflix még nem jelentette be a film megjelenési dátumát, a Rebel Moon forgatása várhatóan még idén elkezdődik.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu