Tim Schafert nem érdeklik a filmadaptációk: „A játékkészítés az, amit szeretek csinálni” [VIDEO]

Tim Schafer, a Psychonauts alkotója bevallotta, hogy több olyan ajánlatot is visszautasított, amely a Double Fine címek lehestéges filmváltozatait célozta.

 

 

Tim Schafer, a Psychonauts-saga alkotója bevallotta, hogy nem érdekli, hogy játékaiból más típusú adaptációk készüljenek, mert szerinte a játékok „menőbbek, mint a filmek és a tévésorozatok.”

„A játékok menőbbek, mint a filmek vagy a tévésorozatok” – Tim Schafer

Schafer egy nemrégiben az IGN-nek adott interjúban „csak figyelemelterelésnek” nevezte az ilyen játékadaptációkat, és elárulta, hogy Hollywood megkereste őt, hogy beszéljenek a témáról, amit Schafer csak formalitásként fogadott el, és tisztelettel visszautasított. „Azt hiszem, a játékok fejlesztése az, ami igazán érdekel, és amit szeretek csinálni” – mondta Schafer.

„Az adaptáció ötlete időről időre felmerül, de igazából sosem valósul meg” – folytatta Schafer. Elmondása szerint a Psychonauts remek jelöltnek tűnhetne egy videójátékokon kívüli projektre, mert a sorozattal „sokféle dolgot” lehet csinálni, de Schafer megismétli, hogy nincs szükség ilyesmire, mivel szerinte a játékok már így is „csúcsra járatják” a franchise-t.

Schafer nem csak úgy odavetette ezeket a szavakat, hiszen már tudjuk, hogy a Double Fine több projekten is dolgozik, és a stúdió számos olyan eredeti ötletet is megcsapol, amelyeket „más címekben még nem láttunk.” Arra azonban ne számítsunk, hogy ezek közül az egyik a Psychonauts 3 lesz, mivel Schafer elárulta, hogy nem tervezik a sorozat folytatását, legalábbis egyelőre.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu