Kiderült, mit cenzúráztak PlayStationön a Martha is Deadből

Az LKA és a Wired Productions csak PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en cenzúrázta a Martha is Dead horrorjátékot, így a PC-n, Xbox Seriesen vagy Xbox One-on játszók számára fel sem tűnhet, hogy miről is van szó.

 

Főleg három jelenetről van szó. Kettő közülük elvesztette interaktivitását, egy harmadik pedig teljesen ki lett vágva a két Sony-konzolon. A VGC oldalán meg lehet tekinteni videóban is, amiről szó lesz, de a beágyazásra nem volt lehetőségünk, továbbá aki nem szeretné, így nem muszáj belenéznie abba, amiről a következő bekezdésekben szó lesz. Itt akkor kihangsúlyozzuk, hogy eléggé felnőtt témákról lesz szó, és azért valamelyest spoileres téma; a következő bekezdésektől az olvasást csak saját felelősségre…

Az arc lenyúzása nem maradt interaktív, ahogy az a jelenet sem, ahogy Giulia felnyitja Martha méhét. Jött egy opció, hogy a cenzúrázott jeleneteket át lehessen ugrani, ha épp ezek zajlanak. A játék elején olvasható szöveg is frissítve lett. Érzékenyebb, tisztább lett, továbbá a vetéléssel kapcsolatos utalásokra is figyelmeztet. A Safe In Our World üzenet, ami a végén felbukkan, egy linket is taralmaz, ahol segítséget is lehet kérni. Ez minden platformon felbukkan a játék elindításakor. A maszturbációra vonatkozó hangos és szöveges utalások is el lettek távolítva a templomi fejezet során.

Ha elindítjuk a Martha is Dead játékot, lehetőséget kapunk, hogy a cenzúrázottabb változatot játsszuk avagy sem. A játékon belüli menüben is ott lesz ez az opció. Ha erősítjük a cenzúrát, további módosítások lépnek életbe. Az arcnyúzó jelenet ki lesz hagyva, és a jelenet ott folytatódik, ahol Giulia Martha bőrét tartja. A méhkivágó jelenet is át lesz ugorva, a közvetlen elvetéléses jelenet is kimarad így, továbbá az akasztásos jelenet is eltűnik. Amikor a babára koncentrál a kamera, elmosott képet kapunk pluszban.

Korábban írtunk már arról, hogy a Wired, a kiadó egy közleményben tudatta a világgal, hogy a játékot csak PlayStation 5-ön és PlayStation 4-en cenzúrázzák. A Sony kicsit túltolta a biciklit.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu