Steven Spielberg új filmet rendez Steve McQueen Bullitt című ’68-as thrillerje alapján

MOZI HÍREK – Steven Spielberg újra a rendezői székbe ül egy új filmért, amelyet az 1968-as Bullitt című akcióthriller ihletett.

 

A legendás rendező, Steven Spielberg újabb nagyszabású projektet tűzött ki maga elé. A Deadline értesülései szerint Spielberg egy új film rendezésére kapott megbízást, amely Frank Bullittot, a Steve McQueen által az 1968-as Bullitt című thrillerben alakított fiktív akcióhőst követi nyomon. Spielberg Kristie Macosko Krieger mellett a film producere is lesz, a forgatókönyvet pedig Josh Singer írja. Valószínűleg nem ez lesz a következő film, amit Spielberg rendez, mivel a forgatókönyv még mindig nincs kész, így nem tudni, mikor kerülhet sor a projekt fejlesztésére.

Állítólag ez egy szenvedélyes projekt Spielberg számára, aki már évek óta gondolkodott azon, hogy a Bullitt címszereplője alapján filmet rendezzen. Tavaly már közel állt ahhoz, hogy a projektet a West Side Story folytatásaként elkészítse, de a McQueen hagyatékkal a karakter jogairól folytatott tárgyalások miatt megakadtak ezek a tervek. Spielberg azóta a félig önéletrajzi ihletésű The Fabelmans című filmet készítette el, és miután befejeződtek a forgatások, Spielberg véglegesíteni tudta a Bullitt-film terveit.

Az 1968-ban bemutatott Bullittot Peter Yates rendezte, a forgatókönyvet Harry Kleiner és Alan R. Trustman írta. A film Robert L. Fish 1963-as Néma tanú című regénye alapján készült, a főszerepben Steve McQueen alakítja Frank Bullitt hadnagyot Robert Vaughn és Jacqueline Bisset mellett. A filmben Bullitt (McQueen) a maffia ellen veszi fel a harcot, hogy megtalálja azt az alvilági főnököt, aki megölte a védelmében lévő tanút.

Spielberg Bullitt-filmjéről egyelőre nem sok információ látott napvilágot, de az a hír járja, hogy nem közvetlen remake lesz. Inkább a Frank Bullitt karaktert fogja átvenni, új színésszel a szerepben, és eredeti történetet ad neki. Még ha ez így is lesz, bizonyos visszautalásokat és utalásokat a rajongóknak érdemes lesz keresniük.

Ez a hír azt követi, hogy Spielberg neve a West Side Story sikere miatt sok elismerést kapott az idei díjszezonban. A játékfilm hat Oscar-jelölést szerzett, köztük a legjobb rendezésért Spielbergnek a legjobb film mellett. Hogy a film behúzza-e a győzelmeket, márciusban kiderül. Eközben a The Fabelmans idén hálaadáskor kerül a mozikba, így Spielberg továbbra is jelen lesz Hollywoodban, miközben egyik projektről a másikra helyezi át a hangsúlyt.

Egy időben Spielberg az Indiana Jones 5 rendezését is tervezte, visszatérve a sorozat előző részeinek irányítása után. Mivel ez a projekt folyamatosan késett, Spielberg végül átadta a rendezői feladatokat James Mangoldnak, bár producerként továbbra is részt vesz a folytatásban. Emellett néhány más, hamarosan megjelenő nagyszabású alkotás, például a Jurassic World Dominion és a Transformers: Rise of the Beasts executive producere is.

Egyelőre nem tudni, hogy az új Bullitt-film forgatása mikor kezdődhet meg. Mivel még a fejlesztés elején járunk, kész forgatókönyv nélkül, szereposztásról sem tettek még bejelentést. Egyelőre a megjelenési dátumot sem határozták meg.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu