Mindenki nyugodjon meg: jó eséllyel már dolgoznak a Batman folytatásán! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az új Batman film pozitív kritikai fogadtatása után nem meglepő, hogy sokan már a folytatást várják.

 

 

Évek óta vártunk A Batmanre – egy olyan filmre, amely két vadul különböző iteráción ment keresztül, különböző rendezőkkel a kamera mögött és potenciális sztárokkal a kamera előtt. Mégis, ennyi várakozás után végre itt van Matt Reeves rendező verziója – amelynek kritikáját az embargó lejárta után, hétfőn azonnal közöljük – , a DC Comics adaptációja jövő héten kerül a mozikba. Hogy Robert Pattinson mit hoz a Sötét Lovag szerepében, azt hamarosan mindannyian megtudhatjuk, és kiderült, hogy a Warner Bros. nem vesztegeti az időt a jövő felé tekintve, hiszen már tárgyalásokat folytatnak Reeves-szel egy esetleges folytatásról.

Reeves nemrég a film premierjének vörös szőnyegén járt, és a The Independentnek beszélt arról, hogy az új univerzumot a mostani első film után is bővíteni kell. A Cloverfield rendezője rámutatott, hogy az HBO Maxnál már készül néhány spin-off, majd érdekességképpen kijelentette, hogy már tárgyalásokat folytatott a stúdióval a Batman mozis folytatásáról:

„Tényleg hiszek abban, amit csináltunk, és nagyon izgatott lennék, ha még több történetet mesélhetnénk el…”

„Már most is mesélünk más történeteket a streaming térben, az HBO Maxon is csinálunk dolgokat, egy Pingvin-sorozatot készítünk Colinnal [Farrell], ami szuper király lesz. És más dolgokon is dolgozunk, de már elkezdtünk beszélgetni egy újabb filmről.”

 

Egy (többnyire) előre eldöntött dolog

 

Nem véletlenül beszélnek annyit a film folytatásáról, mielőtt még a mozikba kerülne. Batman messze a legértékesebb szuperhős, akivel a Warner Bros. rendelkezik, és a franchise ezen változata lehetőséget kínál arra, hogy nagyon is konkrétan erre a karakterre és az általa lakott világra, nevezetesen Gotham Cityre koncentráljanak. Ez a film elválik a nagyobb DCEU-tól, amelynek még mindig Ben Affleck a fő Bruce Wayne-je, még akkor is, ha ő a The Flash premierje után szögre akasztja a köpenyt (a hírek szerint Michael Keaton fogja visszaszerezni a szerepet). Az univerzumnak ebben a földhözragadt változatában nincs jelen Superman (legalábbis még nincs). Pattinson – vagy ahogy mostanában hívják, Battinson, haha – olyan bűnözőkkel küzd, mint például a Zodiákus gyilkos ihlette Rébusz-verzió. Úgy tűnik, ez nagyon különbözni fog az úgynevezett Snyderverse-től.

Mindezek alapján szinte nincs olyan univerzum, amelyben a Warner Bros. megengedné, hogy ez egy az egyben így legyen. Tudjuk, hogy Reevesnek további tervei vannak, és tudjuk, hogy Pattinson is beszállt a folytatásba. Az előzetes kalkulációk azt sugallják, hogy a film sikeres lesz, és úgy tűnik, a stúdió borzasztóan bízik abban, amije van. Hacsak nem történik valami katasztrófa, a folytatásra mindig is számítani lehetett. Igen, korai még, de úgy tűnik, hogy a nyitóhétvégéig szerencsére nincs sok esély a katasztrófára.

A Batman 2022. március 4-én kerül a mozikba.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu