Támogatta Ukrajna megszállását, kirúgták!

A Wargaming stúdiójából távoznia kellett egy kreatív rendezőnek, aki eddig a World of Tanksen dolgozott.

 

A kérdéses illető Sergey Burkatovskiy, akinek véleménye a Wargaming szerint teljesen ellentétes azzal, amit a cég képvisel, és egy Facebookos posztja után kirúgták munkahelyéről. A posztban Burkatovskiy azt írta, hogy támogatja az Orosz Föderáció hadseregének, a Donyecki Népköztársaságnak és a Luhanszki Népköztársaságnak hadműveletét. Ezért a fehérorosz cég (mert bizony Belarussziában található a Wargaming), akinek többszáz alkalmazottja van Kijevben, az ukrán fővárosban, gyorsan eltávolodott Burkatovskiy posztjától: a Cyber.Sports.ru-nak azt nyilatkozta, hogy ez az ő személyes véleménye volt, ami nem esik egybe a cégben betöltött pozíciójától. A Wargaming most a minimum 550 főből álló kijevi csapatának és családjainak segít.

A helyzet magasabb szintre lépett egy nappal később, ugyanis Burkatovskiy egy rövid Facebookos posztjában arról írt, hogy szakított a „VG-vel”, ami nagy eséllyel a Wargaminget takarta. Ezt a cég a PCGamernek meg is erősítette egy közleményben. A World of Tanks mögött (is) álló csapat kijelentette, hogy útnak eresztették Burkatovskiy-t, aki már nem dolgozik náluk. A WoT-tal kapcsolatos reklámszabályzattal kapcsolatban is van egy kicsit ködös közlemény. Az invázió elején nemzetközileg leállítak a hirdetések, majd utána a stúdió áttervezte a hirdetési assetjeit: a katonai járműveket és a tankokat tartalmazó képeket eltávolította. Most már ismét reklámoznak az új képekkel, ám Ukrajnában még mindig szüneteltetik, mert a cég szerint nem épp illendő és érzéketlen lenne, ha a konfliktus középpontjában a saját játékaikat reklámoznák.

A Wargaming kijevi stúdiója több mint 320 millió forintnyi adományt adott az ukrán Vöröskeresztnek. A stúdió szóvivője szerint az alkalmazottak biztonsága és védelme a legfontosabb, és ezért minden rendelkezésre álló erőforrásukkal a kijevi alkalmazottakat segítik alternatív lakhatással, korai fizetésekkel, utazási és költözési támogatásokkal, hogy a szomszédok országokban el tudjanak helyezkedni. A Vöröskeresztnek adott adomány az ukrán kórházakat és doktorokat segíti, továbbá a földönfutóvá vált lakóknak is segíteni szeretnének, mert a humanitárius tevékenységeket segítik a támogatásukkal. Ha a szükség ezt követeli, további támogatásokkal jelentkeznek.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu