A The Medium készítői visszavonták játékaikat Oroszországból és Fehéroroszországból az ukrajnai háború elleni tiltakozásként

A Bloober Team, akiknek a remek The Mediumot köszönhetjük, csatlakozik ahhoz a tiltakozási hullámhoz, amely egyre több videójáték-gyártó céget érint.

 

 

A The Medium fejlesztőinek döntése nem meglepő: Oroszország ukrajnai inváziója egyre nagyobb hatással van a videójáték-iparra. Olyan cégek, mint a CD Projekt RED, a The Witcher és a Cyberpunk 2077 alkotói, visszavonják játékaikat Oroszországból, a GOG platformjuk szolgáltatásaival együtt. Éppen tegnap az ukrán kormány nagyobb mértékű iparági elkötelezettségre szólított fel Oroszország és Fehéroroszország szankcionálása érdekében, középpontba állítva a PlayStationt és az Xboxot.

A lengyel stúdió, amely a The Mediummal vált híressé, a hivatalos Twitter-fiókján közzétett közleményében megerősítette, hogy minden platformján beszünteti a játékok oroszországi és fehéroroszországi értékesítését. „Partnereinkkel együtt azon dolgozunk, hogy eltávolítsuk a játékokat az említett országok boltjaiból: a tilalom először a Steamen lép életbe” – magyarázta a Bloober Team.

„A szívünk az ukrán népért dobog” – Bloober Team

„A szívünk az ukrán népért dobog, és ez csak egy a sok lépés közül, amit jelenleg teszünk, hogy támogassuk őket.” A Bloober Team elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy ezek a lépések sok orosz és fehérorosz The Medium-játékos számára, akik nem érintettek az invázióban, milyen következményekkel járnak, de kitartanak amellett, hogy „minden olyan lépés, ami segíthet megállítani a háborút, érdemes megtenni.”

A Bloober Team megosztotta, hogy készek segíteni a háború befejezésében azáltal, hogy nyomást gyakorolnak az orosz és fehérorosz közvéleményre, miközben „szavakkal és tettekkel” is kifejezik szolidaritásukat az ukrán néppel. A stúdió közleményét azzal zárta, hogy „közös globális ellenállásra szólított fel, hogy segítsünk változtatni.” Azt is hangsúlyozták, hogy a konfliktusban való részvételre van szükség: „Egy olyan világ részesei akarunk lenni, amely nem huny szemet a háborúskodás felett. És nem maradunk semlegesek, amikor emberi életek forognak kockán.”

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu