A Take-Two is elhagyja Oroszországot és ezzel leállítja a harmadik legnépszerűbb játék, a GTA 5 értékesítését a piacon

Az oroszországi és fehéroroszországi felhasználók sem tudják majd telepíteni a cég videojátékait a készülékeikre.

 

Egyre több iparági vállalat blokkolja termékeinek értékesítését Oroszországban és Fehéroroszországban. Ennek értelmében néhány órával ezelőtt jelentették be a Take-Two döntését, hogy elhagyja a piacot mindkét országban, blokkolva termékeinek értékesítését, sőt videojátékainak telepítését is.

„Szomorúan és aggodalommal figyeltük a közelmúlt ukrajnai eseményeit” – mondta Alan Lewis, a Take-Two kommunikációs alelnöke a GamesIndustrynek . „Az elmúlt egy hétben történt hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy leállítjuk az új eladásokat, telepítéseket és a márkáink marketing támogatását Oroszországban és Fehéroroszországban” – tette hozzá az amerikai óriáscég vezetője.

Így további intézkedésig az Orosz Föderáció és Fehéroroszország játékosai nem tudják megvásárolni és/vagy letölteni a 2K Games, 2K Sports, Private Division , és Rockstar kiadványait a számítógépükre, beleértve az NBA 2K22, az OlliOlli World és a Grand Theft Auto V , a Newzoo szerint a harmadik legsikeresebb videojátékot orosz területen. Csak a Counter-Strike: Global Offensive és a DOTA 2, mindkettő a Valve-tól, megelőzi népszerűségben.

Ezzel a döntéssel a Take-Two csatlakozik más nagyvállalatokhoz, mint a CD Projekt RED, a Microsoft, az EA, az Ubisoft és egy hosszú stb., amelyek az elmúlt napokban úgy döntöttek, hogy elhagyják Oroszországot tiltakozásul az ukrajnai invázió ellen, amely közel két hete kezdődött. Valójában Ukrajna maga kérte ezeket a nyomásgyakorló intézkedéseket.

Viszont több vállalat az ágazatban a nyereségük egy részét az ukrán népnek adományozzák, és olyan kezdeményezéseket indítanak, mint például egy 1000 játékból álló csomagot mindössze 10 dollárért.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu