Star Trek: Resurgence: Spock a főszerepben [VIDEO]

Az ex-Telltale fejlesztőkből összeállt csapat részben megőrizte a hagyatékot, de ennél sokkal komolyabb szintre szeretnének lépni. Az új Star Trek-játékkal ez talán sikerülni is fog nekik.

 

A Star Trek: Resurgence a 2021-es The Game Awardson bukkant fel, és ez egy narratív kalandjáték lesz, ahol párbeszédbeli opciókat kapunk, építhetjük a kapcsolatunkat a többi karakterrel, és persze a felfedezés sem marad el a 2380-ban játszódó játékban, ami tehát a Star Trek: The Next Generation (magyarul Az új nemzedék) filmek után zajlik közvetlenül. Az IGN jóvoltából játékmenetet is láthatunk a játékból, amit a Dramatic Labs fejleszt.

A stúdió alapítója Kevin Bruner, aki a Telltale Games vezérigazgatója volt, és bizony sokan átjöttek ide a stúdióból. Elég szépen érzékelhetjük, hogy a Telltale stílusa átüt a játékmeneten, ugyanis a több mint hét perces videóban hat alkalommal láthatjuk, hogy három opcióból lehet a párbeszédben választani. A Star Trek: Resurgence-ben két játszható karakter lesz, és köztük a történet során váltani fogunk innen-oda. Mindezt egy teljes csomagban kapjuk, nem epizodikus felbontásban.

A Star Trek: Resurgence tehát egy újabb nagyobb IP, ami a Telltale esetében is gyakori volt. Gondoljunk bele: Trónok harca (Game of Thrones), The Walking Dead, Guardians of the Galaxy (A galaxis őrzői), Batman… de lehetne még a Sam & Maxet is mondani. Szóval a Telltale sok IP-t használt, de játékmenetben nem nagyon volt szó eltérésről. Talán pontosan ezért is távozott anno Bruner a stúdiótól, ugyanis szerinte ki kellett volna törni a formulából, hogy valami eltérőt hozzanak létre. Ezzel meg lehetett volna lepni az embereket.

A Star Trek: Resurgence (aminek videójában Spock van elég erősen jelen) talán ezt el is fogja érni, ugyanis tényleg frissnek hat, miközben megvan az a bizonyos érzés, hogy ez ismerős. Az pedig jó kiindulópont. A játék amúgy valamikor idén tavasszal fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store), PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu