Mi a kapcsolat a Disney+ Kenobi és a Star Wars Jedi: Fallen Order között? [VIDEO]

MOZI HÍREK – A Disney+ Kenobi-sorozatának új trailere utalásokat tesz a Respawn Entertainment játékára.

 

 

Kétségtelen, hogy az Ewan McGregor főszereplésével a Disney+ számára készülő Kenobi-sorozat az egyik legjobban várt Star Wars-termék a rajongók körében. Nem csoda, hiszen az új minisorozat nemcsak a mester (és tábornok) Obi-Wan Kenobi visszatérését hozza el, hanem a rajongók egyik legjobban várt párbajának ígéretét is: Kenobi és egykori tanítványa, Anakin Skywalker újabb párbaját, ezúttal Darth Vader baljós szentélyében. Az első trailer – ha esetleg még nem láttad, a cikk végén találod – megjelenése nagy várakozásokat keltett, a videójáték-rajongók körében is. A figyelmesebb fanok ugyanis kiszúrtak néhány közvetlen utalást a Star Wars Jedikre: Fallen Orderre.

 

Vajon Cal Kestist is láthatjuk majd a Kenobi-sorozatban?

 

Nézzük, melyek azok a legszembetűnőbb részletek, amikre ez az első teaser utal a Kenobi-sorozatból, és hogy miben hasonlít a Respawn Entertainment játékához! Figyelmeztetünk, hogy előkerül néhány olyan részletet, amelyek (nagybetűs) SPOILER-nek minősülhetnek a Star Wars Jedi: Fallen Order történetéhez.

 

 

 

 

Az első és legfontosabb elem az Obi-Wan Kenobi és Cal Kestis karakterei közötti párhuzam. Mindkét karakter kénytelen névtelenségben élni, rejtőzködni és próbál észrevétlen maradni a Star Wars kronológiájának ezen a pontján, ahol a két történet játszódik, vagyis a filmes saga III. és IV. epizódjának eseményei között.

Mindkét történet a filmek III. és IV. epizódja között játszódik

Emlékezzünk vissza, hogy a III. epizódban, A Sith-ek bosszújában a gonosz Galaktikus Birodalom a Galaktikus Köztársaság elleni áruló puccsot követően berendezkedik a galaxisban. A Birodalom hatalomra kerülésével együtt jár a Jedi-lovagok, a Köztársaság korában a béke és igazságosság őrzőinek megsemmisítése Darth Vader parancsnoksága alatt.

Ekkor mindkét szereplő menekülni kényszerül, és megpróbál észrevétlen maradni. Kenobi első kézből szemtanúja lesz azoknak az eseményeknek, amelyek ilyen szörnyű helyzetet váltanak ki, miután szembekerül egykori tanítványával és barátjával, Anakin Skywalkerrel, akiből végül Darth Vader lesz. Ezzel párhuzamosan a Jedi tisztogatás kezdetével a játék főhőse elveszíti mesterét, és nem tudja befejezni a hagyományos módon a Jedi lovaggá való kiképzését.

 

 

 

 

Bár van korkülönbség, Kenobi már a Klónháborúk idején Jedi-mester, a Nagytanács tagja és tapasztalt tábornok volt, Kestis pedig még csak padawan, amikor menekülni kényszerül (hasonlóan Kanan Jarrushoz, a Star Wars Rebels című animációs sorozat főszereplőjéhez). Eddig úgy tudjuk, hogy Kenobi a IV. epizódban való visszatéréséig a legtöbb időt a Tatooine bolygón rejtőzködve töltötte, és a fiatal Luke Skywalker biztonságára vigyázott, bár ebben az első trailerben láthatjuk őt a Daiyu bolygón is. Eközben a fiatal Kestis a mestere meggyilkolása után több évet töltött rejtőzködve a Bracca bolygón.

Ők ketten elrejtik Erő-használó személyazonosságukat, és szerény feladatokat végeznek, észrevétlenül maradva a többi munkás között. A sorozat előzetesében Kenobit látjuk munka közben titokzatos tömbök vágásánál, illetve egy közlekedési eszközön osztozik a többi munkással, míg a Fallen Order kezdetén Kestis a Klónháborúkból kivont hajók roncstelepén dolgozik, és társaival egy vonaton utazik.

 

Mi a kapcsolat a Disney+ Kenobi és a Star Wars Jedik között: Fallen Order között?

 

Egy másik fontos kapcsolat a két történet között az inkvizítorok jelenléte. Ők az Erő-használók egy csoportja, akik egy elit csapatot alkotnak, amely a polgárháború vége után a galaxisban szétszóródott néhány megmaradt Jedi lovag üldözésére és kivégzésére szakosodott. Ez a csoport halálos „testvérekből” és „nővérekből” áll, akiket maga Darth Vader képzett ki, és akiket egy baljós karakter, a Nagy Inkvizítor vezet, akit a Kenobi-sorozatban Rupert Friend alakít, aki egyébként a Hitman: 47-es ügynökben is szerepelt.

Az Inkvizítorok feltűnnek a Kenobi-sorozatban is

 

 

 

 

Ezeknek a karaktereknek a története lassan kibővült az új Star Wars Expanded Universe-ben, mind az animációs sorozatokban, mint például a Star Wars Rebels, mind a képregényekben, és természetesen a Star Wars Jedi: Fallen Orderben. A játékban több ilyen karakter, nevezetesen a Második és a Kilencedik Nővér a főszereplők ellenfeleként szolgál. Ennek a gonosz testvériségnek a beiktatása ebben az élőszereplős változatban Kenobi ellenségeiként ígéretes húzás, bár azt még nem tudjuk, hogy a Disney+ sorozatban láthatjuk-e a két Fallen Order inkvizítor valamelyikét.

Úgy tűnik, hogy mind az Obi-Wan-sorozatot, mind a Cal Kestis kalandokat az inkvizítorok fenyegetése fogja kiváltani. A sorozat trailerében halljuk, ahogy a Nagy Inkvizítor elmagyarázza, hogy a jedik levadászásának módja az, hogy megvárják, amíg egy kedves gesztussal elárulják magukat. Ezzel a teaser arra utal, hogy Kenobi kénytelen lesz közbelépni, hogy megmentsen egy ártatlan polgárt az inkvizítoroktól, ahogy Cal is felfedi magát a Második Nővér előtt, amikor megpróbálja megakadályozni, hogy kivégezze a barátját, Praufot.

Úgy tűnik, hogy valamikor a sorozat egy pontján meglátogathatjuk majd az inkvizítorok bázisát, ami nyilvánvalóan ugyanaz, mint amin a Jedi Fallen Order utolsó szakaszában utazunk keresztül, a Nur hold fekete óceánjaiban elrejtve. A játék azon utolsó epizódjában Calnak magával Vaderrel kell majd szembenéznie, ahogy Kenobi is újra találkozik egykori tanítványával a sorozatban, ami a Star Wars-rajongók legjobban várt visszavágójának ígérkezik.

 

 

 

 

Ez a rövid összefoglaló a Kenobi és a Star War Jedi: Fallen Order közötti hasonlóságokról egy érdekes különbségre is rávilágít. Míg ugyanis Kenobi úgy dönt, hogy feláldozza személyazonosságát és életét, hogy a Tatooine-on maradjon Luke védelmében, addig a fiatal Cal Kestis és a Fallen Order kalandor társasága úgy tűnik, arra hivatottak, hogy felkutassák a többi túlélő Jedit, akik továbbra is rejtőzködnek.

Vajon Kestis lesz a Jedi lovagok ellenállásának vezetője, aki nem lehet Kenobi? Úgy tűnik, hogy ez a történet kibővül a játék jövőbeli folytatásában, amelynek még nincs megjelenési dátuma, de narratív szempontból hasonlóságot mutathat más Star Wars-produkciókkal, például a Lázadókkal vagy a hamarosan megjelenő Ashoka-sorozattal is. Azaz, látunk-e majd közvetlen utalásokat a Jedi: Fallen Orderre Kenobi-sorozatban, például magának a Cameron Monaghan által alakított Cal Kestisnek a megjelenésére? Megtudhatjuk 2022. május 25-től a Disney Pluson.

Forrás: Senascine

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu