Overwatch 2: a rendező bocsánatot kért, zárt bétára készül a játék [VIDEO]

A Blizzard jól tudja, hogy a 2019 novemberében bejelentett Overwatch 2-vel kapcsolatban csapnivalóan rosszul kommunikált.

 

 

A lenti videóban Aaron Keller, a játék rendezője mondja, hogy az Overwatch 2 fejlesztésével komoly előrelépések történnek. Naponta tesztelik a játékot és a visszajelzésekből biztos a stúdió abban, hogy olyasmi jön létre, amit imádni fogunk, de eközben szeretnék, hogy hamarosan nekünk is lehetőségünk legyen kipróbálni. Megköszönte a folytatólagos támogatásunkat, majd belecsapott a lecsóba.

Tudja, hogy a kommunikációval hadilábon álltak, és emiatt csalódást okoztak az Overwatchos tartalmakkal kapcsolatban. Ezért most elkötelezettek, hogy az Overwatch 2 híreivel gyakrabban jelentkezzenek, valamint át is gondolták a visszajelzések alapján a játékot. Biztosítani szeretnék, hogy élő játék legyen, ahol a játékosok rendszeresen izgalmas tartalmakat kapjanak, és átdolgozták a tervezetet, hogy a játék hamarabb játszható legyen. A PvP funkciókat emiatt leválasztották a PvE rendszerekről, így a multiplayer elem hamarabb fog megjelenni. Ezzel érkeznek 5v5 csapatos harcok, új hősök és pályák, az új Push játékmód, a karakterek frissítése, és az új ping rendszer is. Ezek együtt a legújabb tartalmakat jelentik és az új tartalmak száma nagyobb, mint amit a 2016-os Overwatch-rajt óta megvalósítottak.

Keller megosztotta, hogyan jutott ide a Blizzard: néhány éve a csapatot majdnem teljesen az Overwatch 2 fejlesztésére állította át, ami miatt az első rész kevesebb hangsúlyt kapott, így eltértek az egyik fő értéküktől, amit képviselni szerettek volna (rendszeres időközönként új tartalmakkal való támogatás). Az új megközelítésből eredő változások azt jelentik, hogy gyakori PvP tartalommal bővíthetik a játékot, ami így az Overwatch eddigi tartalmi bővítésénél is gyorsabb lehet, így a legélénkebb és legdinamikusabb PvP élményt kínálhatja.

Az Overwatch 2 PvP tesztelése a héten el is kezdődik egy zárt alfával, sok PvP funkcióval, és Sojournnal, egy új hőssel, de a Blizzard alkalmazottainak és fő partnereinek (pl. Overwatch-liga profi játékosainak) fenntartott hozzáférés titoktartási szerződéshez kötött. Az első, zárt PvP béta április végén jön, és így több játékossal tesztelhetik a játékot. Jelentkezni itt lehet, a béta PC-exkluzív lesz. Majd nyilvános bétatesztelés is jön az év folyamán új funkciókkal, pályákkal és hősökkel.

A kommunikáció fejlesztésére ezután Keller visszatért: kihangsúlyozta, hogy gyakrabban fognak beszélni a terveikről. A béták után közölni fogják, hogy miket tanultak, miket változtatnának meg, és mit szeretnének legközelebb tesztelni, hogy közösen tehessük remekké az Overwatch 2-t. A franchise számára izgalmas lesz az év, és alig várja, hogy közösen tegyük meg az utazást. Majd megköszönte a kitartásunkat, szenvedélyünket és türelmünket. Alig várja, hogy a játékosokat láthassa az alfa és béta buildekben, hogy kiadhassák a játékot.

Az Overwatch 2 PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re van bejelentve. De azért valljuk be: mire ez a játék kijön (2023 eleje? PvP részleg 2022 őszén?), tuti lesz PlayStation 5/Xbox Series verzió…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu